црвено на црн пријател на џек црвена во жолта убие колеги

Проширувањето на легализација на спортски обложувања низ U црвено на црн пријател на џек црвена во жолта убие колеги.

е да им помогнеме на спречување на нелегалните wagers, според новиот извештај од Американскиот Игри Асоцијација.Истражување од АГА, кој претставува $261 милијарди U. казино индустријата, најде дека просек трошат со нелегални bookies во 2019 падна 25 проценти во државите кои нудат правна спортски обложувања црвено на црна пријателски џек. "Ние сме познати по долго време дека Американците сакаат да се обложуваат на спортот.Ова истражување ја потврдува својот интерес во движење кон заштитата на правниот пазар," АГА Претседател и извршен ДИРЕКТОР Бил Милер рече во вторникот вести порака најголемиот казино во конектикат codycross. "Давање на потрошувачите погодно алтернативи на нелегалниот пазар, како регулирани мобилни придонеси и конкурентна коефициентите, е клучот за добивање на bettors за да се префрлите на правни канали." Истражувањето беше спроведено од декември до јануари и вклучува интервјуа со речиси 3.500 Американски возрасни над 21.
Според извештајот, 25 проценти на bettors рече дека тие се пренесе на правниот пазар, бидејќи тие имаа доверба нивните облози ќе се исплати.Дваесет и по-проценти одговориле дека не е така затоа што тие се направени свесни за правните опции, а 19 отсто одговориле дека имале желба да се користи регулиран книга.Но, не сите bettors се пресели на правни канали; илегална префрлани оператори, исто така, видов 3% зголемување во државите со правни обложување во 2019 најголемиот казино во blackhawk колорадо. Додека поголемиот дел од bettors — 74 проценти — рече важно е да се обложи само преку правни услуги, 52 проценти од спортски bettors учествуваа во нелегалниот пазар минатата година.Речиси половина од нелегални bettors рече дека тие ќе се промени нивното однесување по учењето дека нивните обложување е нелегално.Според АГА наоди, нелегално обложување спортски, е во голема мера раководена од конфузија за онлајн оператори, со повеќе од половина од потрошувачите кои се сместени поголемиот дел од своите wagers со нелегални оператори верувајќи дека тие не толку легално.Милер рече нелегално, префрлани оператори "продолжи да ги искористат предностите на unknowing потрошувачите," и ова е само да се влоши во текот на пандемија-индуцирана на спортски исклучување најголемиот казино во bossier град. "Решен bookmakers (се) нуди шансите за сè, од временски и ајкула миграција обрасци за тоа дали на вашите пријатели' во бракот ќе преживее пандемија," Милер рече. "На АГА е фокусирана на едукација на потрошувачите за тоа како да се облог законски и опасностите на нелегалниот пазар, особено со враќањето на MLB и НБА овој месец." На АГА нуди интерактивна спортски обложувања мапа која ги вклучува именик на лиценцирани онлајн и мало sportsbooks во правни држави.Тоа е, исто така, соработуваше со федералните и државните за спроведување на законот за да бидете сигурни дека издавачите и медиумски платформи не се промовира нелегални bookies, и да се образува јавноста за опасностите на водење бизнис со нелегални оператори.Како на јули 18 држави и Областа Колумбија нуди правни, регулирани спортски обложувања.Четири држави се поставуваат за да се отвори правна пазари во наредните месеци..