Blackjack Pizza & Salads Broomfield Co 80020

Десет од најголемите казина во Гоа биле ставени под истрага од страна на Индија даночна агенција под тврди дека тие биле избегнување на услугата даноци.Во Индија казина се бара да плати лиценца за такси до владата со цел да останат во бизнисот.Управата за Приходи Интелигенција (ДПИ) служи данок известувања за казина, во која е наведено тие беа обврзани да плаќаат лиценца такси од години 2014 година преку 2016 година blackjack pizza & salads broomfield co 80020.
Тој исто така тврди дека законот е наведено дека за казина се бара да плати 15% данок на надоместоците.Додека една или две казина се дадени во барањето, неколку казино сопственици се преземат акција за да суд со аргументот дека лиценца такси се веќе еквивалентно на дозвола за казина, за да се работи и затоа не постои правен основ за данок на побарувачката.Адвокат кој е поднесена непочитување петиција со Бомбај Високиот Суд рече: "да се Бара данокот на законските лиценца такси е апсурдно.Тоа е како да се бара данокот на пасош такси посвети на владата.Врз основа на кружна, на ДПИ е поведена истрага за пријавување на услугата данок."Даночни експерти се еднострани со казина, велејќи дека таму никогаш не е таква побарувачка направени досега казино машина sous jeu слободен. M S Mani,Партнер на Дилоит Индија додаде: "Многу казина имаат платена услуга данок на обратна задолжен основа и затоа не треба да се очекува да се обрне било други индиректни даноци.Понатаму, бидејќи забава данок е опфатен во GST, слични прашања може да не се појават во иднина." казино машина sous лион.