злато штрајк казино во мемфис Tn

Поранешниот казино компанија извршниот беше обвинет за олеснување на измамнички финансиски извештаи и обелоденувањата во негово време храброст за преземање преку Херц Corporation.Комисијата за Хартии од вредност го обвини поранешниот Херц извршен ДИРЕКТОР и Претседател Марк Frissora четврток на притисок "потчинети да се "најде пари'" кога компанијата финансии fells кратко на своите предвидувања во 2013 година, според комисијата за ослободување.ДИК обвинет него со помагање и abetting Херц е за финансиско известување, книги и евиденција на прекршоците, како и успева да ја врати компанијата поттик-врз основа на надомест на штета што ја добил злато штрајк казино во мемфис tn.
Frissora се согласи на решавање како резултат на тужбата, бара од него да ги отплатат $1,982,654 во бонуси и други стимулации-врз основа на надомест на штета, плати $200,000 граѓанскиот ред и се воздржува од идните финансиски законот за прекршоци, на ДИК ослободување рече ангел на ветровите казино covid. "Инвеститорите имаат право на точни и веродостојни откривање на материјални информации за компанијата, финансиската состојба", рече Марк Л ангел на ветровите казино забава распоред. Бергер, Директор на ДИК е Њујорк Регионална Канцеларија.Жалбата против Frissora беше поднесена во федералниот суд во Њу Џерси ангел на ветровите казино covid вакцина. "Ние сме посветени на одржување корпоративните директори одговорни кога нивните акции лиши инвеститори на таквите информации." Frissora беше извршен ДИРЕКТОР на Херц од 2006 година преку 2014 година, пред неговото време како извршен ДИРЕКТОР на Цезар Забава Корп од 2015 до 2019 ангел на ветровите казино covid снимки.
ДИК ослободување прави никакво споменување на игри на компанијата или на своето време, како нејзин ДИРЕКТОР.За време на неговото време, како Херц извршен ДИРЕКТОР, на ДИК рече, Frissora под притисок на вработените да "ре-анализа на резерва на сметки, предизвикувајќи Херц е кадар да се направи сметководствени промени кои се дадени на компанијата финансиски извештаи за материјално погрешно." Дополнително, комисијата го обвини него за држење на автомобили за подолги периоди да се намали на компанијата амортизација трошоци без кажувам инвеститори и одобрување Херц заработувачка водство во ноември 2013 и покрај внатрешните математика дека проектираните помала заработка по акција.Исто така, ДИК ослободување рече, "Херц ревидира своите финансиски резултати во 2014 година и restated нив во јули 2015 година, намалувајќи претходно пријавени pretax приходи од $235 милиони евра." Рент а кар компанијата се согласи да плати $16 милиони населба во декември 2018 текот на измама и други давачки што ги донесе од страна на ДИК. разликата помеѓу казино игри на среќа и.