рулет а пике се прелива Barbe

Полицијата во Макао велат тие, заедно со помош од копното органи, успешно се инфилтрирани наводниот прекуграничната коцкање шема која се пресели CNY11.62 милијарди долари (УСД$1.8 милијарди долари) во енклава неоткриени.Макао е во Судството, Полицијата објави оваа недела дека 30 луѓе биле уапсени на пријави за користење на нелегални точка-на-продажба (ПОС) терминали за да се движат пари од Кина да Макао.Полицијата велат дека обвинетите лажирани на рачни банка плаќање машини за регистрација на трансакција што се направени на копното, наместо на енклава.Оваа заедничка операција успешно ја укина целата прекугранична криминална група.Нашата единица ќе наплаќаат овие 30 осомничените со криминал на извршување на компјутерска измама и да се вклучени во организираниот криминал", рече Macau Судството, Полицијата портпаролот Cheong Kam Фаи.

Cheong коментари за првпат беа пријавени од страна на GGRAsia.Заедно со помали трансакциски трошоци, на ПОС терминали дозволено коцкари да се движат нивните пари надвор од рамките на народна Република во даночниот рај кој е Макао.Коцкари ќе го направи картичка набавки за висока вредност предмети на накит и пешак продавници, а потоа се врати предметите за пари.Полицијата велат дека наводна незаконска ПОС работата почна назад во 2016 година. Властите веруваат дека $1.8 милијарди долари во трансакции резултираше во оперативците крадење CNY69 милиони долари (УСД$10.6 милиони денари).На малопродажните продавници, кој се наоѓа во близина на казина, наплаќа надомест под подарок набавка и замена за пари заговор.Законот службеници, рече групата имаше претставници активни во Макао и на копното.На 30 луѓе беа уапсени, 12 се Macau жители, и други 18 повик копното дома.Според Кина Кривично Право, "Кој ги обврзува .. рулет а пике се прелива barbe. организиран криминал на подземниот свет ... се да не се биде осуден да не повеќе од пет години на фиксен рок, казна затвор или кривично притвор, и се да биде во прилог или исклучиво осуден на парична казна, не помалку од пет проценти и не повеќе од 20% од износот на пари laundered." Цената за извршување на компјутерска измама, исто така, има сериозни потенцијални казни рулет со roulement на bille.
"Кој ги крши државните регулативи и ги брише, менува, додава, и се меша во компјутерски и информациски системи, предизвикувајќи абнормални работење на системите и тешки последици, е да не се биде осуден да не повеќе од пет години на фиксен рок, казна затвор или кривично притвор," Кривичниот Закон чита рулет со равиоли en bois. "Кога последиците се особено сериозни, казната е да се биде не помалку од пет години на фиксна терминот казна." Кина има доволно на гледање десетици милијарди долари проток надвор од нејзините граници за странските казина секоја година.Државата неодамна изменет нејзиното Кривично Право да наметне долга затворски услови од оние прогласен за виновен за организирање на прекуграничната коцкање патувања.Додека Macau економијата речиси во целост се потпира на своите казина, Кина има повика енклава да се прошири и да станат помалку зависни од игри на среќа.Макао беше во процес на обидуваат да се развие свој јуани-деноминирани берзата кога COVID-19 хит.Таа цел е поддршка на пратениците во Пекинг, како и Претседателот Xi Jinping.Акции на пазарот би веројатно се донесе нов бизнис во регионот, како и компании ќе се воспостави presences во близина на трговски центар. она што е длабоко оџакот покер турнир.