гран казино ројал Costa Brava

VICI Својства (NYSE:VICI) се изјасниле втората четвртина резултати во средата дека тесно победи Вол Стрит прогнози.Што е побарано еден аналитичар да се каже Цезар Палата сопственик експонати "стабилност во средината на неизвесност." Игри на недвижен имот и инвестиции доверба (REIT) рече дека тоа собрани 100 проценти на киријата во јуни квартал — не е мал подвиг, кога размислува НАС казина се затворени за сите април и многу беа shuttered за значајни делови на Мај и јуни гран казино ројал costa brava. VICI рече дека позитивен тренд продолжува, како што е собрани сите должници јули закуп обврски гран казино мадрид calle alcala. VICI останува наш врвен идеја на игри REITs, простор каде што се нахакан", рече Волф Истражувачки аналитичар Jared Shojaian peppermill казино во wendover невада.
"Можеме да видиме атрактивни вредност и патот на повеќе ре-оценка од игри REIT конвергенција на тројно-нето REIT просек, подобрување на нејзините клучни tenant, Цезар и рекордно ниски каматни стапки," тој продолжува.Во крајот на јуни, Shojaian инициран покривање на VICI со "надмине" оценка.Тој ја одржува целна цена на $29 сопственик на неколку Harrah ' s својства, кажува некоја главата од 33,5 проценти од петок е во близина.Во она што е груба клима за игри компании, VICI се покажува подготвеност да се работи со tenants.На пример, во јуни, недвижен имот и фирма им помогна на Цезар, тогаш Eldorado Одморалишта, да заработат на Цезар Форум Конвенција Центар на Цезар Палас во Лас Вегас Лента.Тие не дека при купување на 23 хектари на неискористениот земјиште на Лента од казино гигант.Оние договори биле вреди да се комбинираат $503.5 милиони евра и се од голема важност во помагање на Eldorado заврши својата мисија да се здобијат со Цезар.Купувачот потоа зеде на продавачот име. VICI е добронамерност не заврши таму.На REIT го погоди справи со ЏЕК Забава при што ќе потроши $18 милиони евра за да се обнови го патио областа на ЏЕК Thistledown Racino во Охајо.Корист за да се VICI е дека закуп на тој имот ќе биде продолжен за пет години, и се започнува во април 2022, киријата ќе одат нагоре од страна на "поединечни" $1.8 милиони евра peppermill казино работни места рено nv. Shojaian рече дека се справи со ЏЕК е уште еден пример на VICI разменување на "вредност за вредност, а тоа би можело да се олесни повеќе раст по патот.Иако VICI поседува Цезар Палата и Harrah ' s во Лас Вегас Лента — област која е бори mightily поради coronavirus пандемија — најголем НИ игри центар сметки за само 30 проценти на недвижниот имот на фирмата годишен приходот, поволни особина во денешната тешка клима peppermill казино рено невада телефонски број. Shojaian истакна дека VICI е на односот на исплата врз основа на рок-стапка на стекнатите средства од операции (AFFO) е 64%, и под 80 проценти во просек на своите врсници.Што може да се стави на дивиденда се зголеми на маса следниот месец, според аналитичарот.На REIT последните зголеми својата исплата во септември 2019 постои казино во сребрена градот њу мексико.

"Ако VICI се зголемува на дивиденда, пред неговото 75 проценти целна сооднос, тогаш принос ќе се префрли се на 6,4 проценти", вели аналитичарот постои казино во showboat атлантик сити. "Сметаме дека за да биде привлечна вредност, особено против други алтернативи и ризик-бесплатен курс.".