3518 блек џек улица Enid ред

Јужна Африка е Одделот за Трговија и Индустрија (DTI) издаде изјава во петокот потврдува тоа не е размислува за креирање на онлајн коцкање легислатива во земјата.Тоа се појавија минатата недела дека законот е да се tabled од Geordin Hill-Луис, Собранието Член за Јужна Африка е на Демократската Партија, кога на расправата продолжи и во февруари.Но DTI и Јужна Африка Националните Коцкање Одбор (NGB) одговориле со издавање на заедничка изјава во која тие го повтори својот став дека коцкање е кривично дело и дека тие се во опозиција на сметка.Изјавата рече: "Онлајн коцкање, или она што другите да се однесуваат како далечински коцкање, не е дозволено во Јужна Африка, и Националниот Коцкање Одбор заедно со други агенции за спроведување на законот ќе се однесува на оваа нелегална активност со непосреден ефект 3518 блек џек улица enid ред. "Онлајн коцкање не е пожелно и DTI го зголеми своето противење на предлогот од страна на Демократскиот Сојуз да се легализира онлајн коцкање 3550 казино coraki патот greenridge. "Постојат голем број на социјално болести поврзани со коцкање, особено онлајн коцкање кој се јавува во решен и без надзор на локации".Далечински коцкање сметка е издадена од страна на Ридот-Луис минатата година како приватна член од законот, но беше стави назад по наводите за корупција против NGB.Спортско обложување е само моментална форма на правен коцкање во Јужна Африка. 3543 блек џек кт езеро велс fl.