колку данок не треба да плаќаат на казино добивки

Од 2007 година, државата Кентаки е оној што требаше да биде голем играч во коцкање индустрија.Поранешниот Гувернер, Стив Beshear, ветил дека ќе донесе казина да Кентаки да им помогне со приходи прашања.За време на Beshear осум години во служба како Гувернер, тој никогаш не бил во можност да го убеди законодавците на државата да се создаде еден амандман на уставот на Кентаки да им овозможи на коцкање да се прошири на гласање.Бидејќи на опозицијата на коцкање во државата, тоа е изненадувачки за да дознаете дека две државата сенатори предложениот амандман на уставот минатата недела, според разни статии во Кентаки медиуми.Мерката ќе се обезбеди казино игри и се даде на држава, 90% од игри на приходите за првите десет години, наменет за пензиските фондови.На 10%, што останува ќе се користи за да им помогне на Кентаки коњски трки.Сенаторот Морган McGarvey и Џули Raque Адамс предлог на законодавството, со McGarvey откривањето на предлогот за време на прес конференцијата минатиот вторник.Во текот на конференцијата, државниот сенатор рече дека кога станува збор за игри, разумен ум може да се разликуваат, но игри е веќе во државата колку данок не треба да плаќаат на казино добивки. 80% од Кентаки жители живеат во рок од еден час на казино и држава, законодавците само треба да изберете, ако тие сакаат Кентаки да се има корист од казино игри.Државата е сериозно доволно финансирано пензиско средства за вработените на државата, како и наставниците.Многумина се прашуваат дали пензискиот проблем е доволно да предизвика законодавците да го промени својот ум во однос на казино коцкање.Се чини дека на предлог на два државни сенатори има долг пат да одат за да се добие преку Генералното Собрание и да се донесе за гласање.Уставен амандман бара три fifths на претставничкиот Дом и Сенатот членови да гласаат во корист на за да помине.Кога идејата беше поддржан од страна на Гувернерот Beshear, тоа не успеа да се движи напред.Сега со Гувернерот Мет Bevin, се чини дека амандманот е уште повеќе да се оди да се одобри како Гувернер е во опозиција на казино коцкање. колку данок можам да плати на казино добивки.