Black & благи казино дрво совет

Државата-кандидира Филипините игри оператор PAGCOR снимен 26.75% зголемување во својата година на година нето-приходи за првиот квартал од 2017 black & благи казино дрво совет. Во својот најнов финансиски извештај на Филипините Забава и Игри Корп (PAGCOR) се изјасниле бруто приход од игри на среќа операции на PHP14bn во споредба од година во година приходите од PHP11bn за истиот период во 2016 година тоа blauwe слот 27 goutum. Тоа пријавени нето-приходи од PHP1.3bn ($26.3 bn) во Q1 на 2017 со вкупно расходи зголемување од 36.7% да PHP6.4bn.Операторот плаќа вкупно PHP7.37 милијарди долари во игри даноци и придонеси од кои првиот квартал 2017 приходи тоа blauwe слот 33 goutum. PAGCOR претседателот Андреа Domingo кажано CalvinAyre.com дека зголемувањето е резултат на комбиниран ефекти на подобрување на пазарот и "ново спроведува во куќата ефикасност мерки" тоа не е коцкање. "Ние, исто така, направи неколку reassignments на генералните менаџери и филијала менаџери.Се разбира, тоа е вреди да се кажува дека постојат повеќе партиципативен менаџмент практики, постојана комуникација помеѓу корпоративни канцеларии и гранки." Компанијата работи 46 казино својства низ Филипините и да се бара од страна на државниот закон да даде половина од својата годишна бруто-заработувачка на земјата финансии оддел.Овие фондови се користат во заедницата и социјални проекти со PHP6.66bn се префрлаат назад на државната власт, како дел од овој аранжман во Q1 2017 кога ќе знам.
Во 2016 година, Филипините Претседателот Rodrigo Duterte кажано Pagcor дека тоа мораше да се privatise своите казина, за да се соберат средства за државниот буџет.Во тоа време ова беше поздравено од страна на државата, гејминг индустријата која беше загрижена за потенцијални конфликти на интереси кои произлегуваат од казино оператор, исто така, се регулаторно тело.Со зголемување на добивката и високо ниво на притисок, PAGCOR може да изгледа да се продаде некои од неговите казина да инвеститори, потенцијално отворање на Филипините во меѓународни казино оператори.Во текот на последните АСЕАН Игри на Самитот, Domingo изјави на прес конференција дека тој е отворен за дискусија: "Она што јас го велам е тоа е можност за бизнис и ние се случува да ги искористи тоа и мислам дека тоа е правото решение.Ние сме сега заработуваат повеќе пари од нашите сопствени казина отколку што беше пред.".