казино Montrond Les Bains боречка

Поддршка за Масачусетс коцкање проширување сметка има само доби уште еден доста неочекуван сојузник.На Масачусетс Советот на Компулсивно Коцкање, кој се залага за политики за контра "на devastation предизвикан од проблем коцкање," има отворено вети дека својата поддршка за да се врати на Масачусетс коцкање проширување сметка.Советот го пофали законот за додавање на одредбите во ширењето на коцкање бил кои се цел во борбата против зависност од коцкање.Сепак, треба да се напомене дека советот, кој е кој беше финансиран од страна на државата и приватни донации, има нагласи дека тоа е неутрален на работите на проширена коцкање политика, но сака да се осигура дека ресурсите се во местото за проблемот коцкари.Советот го пофали законодавството за вклучително и: на "исклучување листата" за да се спречи коцкање зависници од внесување на казина, а објавена листата на созревање статистика на слот машини, теренска простор за компулсивно коцкање советување, злоупотреба на супстанции и ментални здравствени советување, планови за истражувања поврзани со проблемот коцкање е влијанието за областите во близина на казина, и на јавното здравство доверба фондот за решавање компулсивно коцкање.Советот Извршен Директор Марлен Ворнер вели во соопштението, "Ние би сакале да им се заблагодариме на Законодавците за земање во предвид на толку многу од работите што сме го побара од нив да се сметаат и за развивање на сметка дека ние се чувствуваме е голем чекор во вистинската насока кон решавањето на загриженоста во врска со проблемот коцкање и обезбедување на услуги за луѓето ранливи на коцкање проблеми."- Taunton Дневен Весник.Се разбира, противниците на законот се брза да го казни Советот за поддршка на коцкање експанзија во државата.Но, она што тие очигледно не сфаќаат или не успеваат да се земе во предвид е дека луѓето сакаат да се коцка во државата на Масачусетс и државата е губење на оние клиенти на места како Конектикат.За разлика од противниците, советот исто така е веројатно свесен за фактот дека реномирани коцкање студии покажаа зголемување на достапноста на коцкање патишта не соодветствуваат до зголемување на коцкање цигара.Добиете најновите коцкање вести од Калвин Ayre казино montrond les bains боречка.