Burj калифа премиер временски слот (time Slot

Цезар Забава Корп е интерактивна подружница има стекнато Израел базирани на социјални игри бизнис, компанијата е четврта работа во изминатите неколку години за да го прошири своето присуство во одгледување на free-to-игра игри на пазарот.Цезар не го објави финансиските услови да се стекнат со Пацифик Интерактивни, која е сопственик на слот машина-стил, слободни-плеј апликацијата Куќа на Забава.Социјални игри стана растечки бизнис за неколку игри компании, вклучувајќи ги и Цезар, која е сопственик на Светската Серија на Покер и Playtika и Меѓународни Игра Технологија, операторите на DoubleDown Казино.Активноста е слободен да се игра на Интернет платформи, вклучувајќи ги Facebook, но клиенти често се прават номинална набавки — обично на помалку од $1 — да се здобијат со илјадници виртуелни игри токени burj калифа премиер временски слот (time slot. Eilers Истражувачки аналитичар Адам Krejcik, кој го следи друштвени игри, изјави инвеститори приватно одржа Пацифик генерирани околу $25 милиони до 30 милиони долари во приходи во 2013 година, 75 проценти од нејзината Facebook присуство и 25 проценти од своите мобилни апликации лигите е слот машина змеј потрагата 11. Krejcik рече Пацифик е рангирана на деветтиот на неговиот Eilers " социјална казино tracker меѓу компании со општествен игри на Facebook.Во соопштението, Пацифик рече Куќа на Забава ги привлекува 700,000 дневни корисници и 2.7 милиони месечни корисници.Цезар, кој работи на социјалните игри преку Цезар Интерактивна Забава, генерирани $290 милиони евра во приходи од социјална игри во 2013 година лигите временски слотови во змеј потрагата 11. Заедно со Playtika и Светската Серија на Покер, Цезар поседува игри произведени од Бивол Studios.
Eilers рече Цезар потрошени $103 милиони евра за Playtika и $45 милиони евра за Бивол Studios. "Ние веруваме дека Цезар стекнати компании во атрактивни множители," Eilers рече slingo слот машина за продажба.

"Всушност, неговото стекнување на Playtika има испадна да биде еден од најдобрите спојување-и-стекнување занимава видовме во изминатите пет години." Во соопштението, Цезар рече Пацифик, ќе бидат интегрирани во Playtika социјалната и мобилни игра портфолио.Компанијата планира да го задржи Пацифик е повеќе од 100 вработени кои се асови на покер. Playtika извршен ДИРЕКТОР Роберт Antokol рече дека се справи додава нова игра на системот и ќе привлече нови корисници на компанијата платформа кој се бои на покер чипови. Krejcik рече дека може да се справи притисок IGT, Zynga и Научни Игри да се оцени социјални игри стекнување можности. кои се правилата на покер yahoo.