холивуд казино денот на благодарноста вклучена мени

Квебек е провинциски игри монопол пријавени рамен на профитот во нејзините најнови фискална година и покрај речиси 30% зголемување во својата онлајн коцкање приходи. Loto Квебек издаде својот најнов годишен извештај за петок, со детали Канадската провинција владата се кандидира коцкање перформанси во текот на 12 месеци што завршува на 31 Март 2017.
Вкупните приходи во текот на овој век се зголеми 2.1% од година-на-година на C$3.64 б (б), додека нето приход е до поскромен 0.3% во C$1.23 б.На Espace-Jeux онлајн игри на сајт објавија вкупните приходи на C$85.9 m, до 29.7% во однос на претходната година и и над Loto Квебек е мета на C$75.4 м. Loto-Квебек, рече онлајн добивки беа силни низ казино, лотарија и обложување спортски verticals, со "особено значајни" подобрувања во мобилни игри активност холивуд казино денот на благодарноста вклучена мени. Espace-jeux е регистриран клиент база се зголеми за 26% од година на година холивуд казино театар tinley парк. Loto Квебек вели дека тоа е постапка со планови да се консолидираат својата онлајн операции во "една виртуелна продавница" од октомври 2017, нивно групирање на својата онлајн казино, покер, лотарии и Mise-o-jeu спортски обложувања операции под еден чадор.Годишниот извештај направен без споменување на каков напредок Квебек е владата прави (или не одлуки) на неговиот контроверзен план да се бара од локалните интернет сервис провајдерите да го блокираат неовластено онлајн коцкање сајтови од beaming нивните сигнали во Квебек.Сојузниот телеком регулатор има издадено мислење дека овие планови се нелегални и телеком групи имаат поднесено тужби предизвик на уставноста на Квебек план кога е империја казино отварање на врати. Espace-jeux останува мал sliver на Loto-Квебек севкупното работење, која е доминирана од страна на лотарија бизнис кои се пријавени за продажба до 1.7% до C$1.83 б.Оваа категорија ја содржи земјиште-базирани Mise-o-jeu 'настан обложување' parlay wagering бизнис, која ја видов на продажбата се зголеми 16.5% откако компанијата begrudgingly подобри својот исплата сооднос. Loto Квебек е казино поделба пријавени продажба до 4% на C$838.8 m, додека на "игри установи' сегмент (видео лотарија терминали во баровите, игри сали, итн.) роуз 1.3% во C$993.5 м.КВЕБЕК GOV НЕ ЧУВСТВИТЕЛНИ ТЕКОТ на VLT SHENANIGANS во Меѓувреме, Квебек е владата се бори велика БРИТАНИЈА компанијата напори да ги користат јавните податоци за да се спречат измами и други финансиски crimes кога е империја казино отворање повторно. OpenCorporates.com има petitioned Квебек Супериорен Судот да ги принуди Квебек, за да се овозможи пристап до својата јавна податоци, како Квебек е првата и единствена надлежност за да се спречи OpenCorporates – чија работа доведе до минатата година објавувањето на т.н кога е империја казино reopening. Панама Трудови – од користење на податоците во овој начин.Минатиот ноември, Квебек нареди OpenCorporates да "престане сите го користите, вклучувајќи дистрибуција и објавување на податоци", добиени од јавно достапни извори на Квебек компании.

OpenCorporates' поднесување acidly забележува дека на ред дојде и еден месец по локалните медиуми користи OpenCorporates' податоци да се кандидира приказни за Loto Квебек е VLT оператори кои не успеваат да се придржуваат провинциски прописи и "недостатокот на спроведување на овие правила од страна на релевантните органи." Квебек е желбата да се сокрие својата недоволна за спроведување на стандарди е класичен пример на опасностите од појава на еден орган одговорен за двете коцкање операции и регулаторен надзор, како што подоцна има тенденција да се ограничи профитот на поранешниот.Како OpenCorporates портпарол изјави Канадскиот Притиснете, "ако Квебек сака да се тврди некаков вид на водечката улога на дигитални прашања и отвореност, јас не сум сигурен дека тоа е дека репутација." Добиете најновите коцкање вести од Калвин Ayre.