кој е бог на коцкање во хиндуистичката митологија

казина и индустрии кои зависат од нив направени од $125 милијарди економски поздравниот во 2010 — еднаква на1 проценти на U кој е бог на коцкање во хиндуистичката митологија.
бруто домашниот производ.Тоа е според една нова студија од Американскиот Gaming Асоцијација, која ја смета директни и индиректни трошоци кој е убиецот во покер ноќ. "Нема сомнение комерцијалните казино индустријата е значаен и витален дел на нашиот народ економија," Претседателот и извршен ДИРЕКТОР Frank J. Fahrenkopf Jr., се вели во соопштението. "Индустријата создава и поддржува економската активност која се протега далеку над заедниците кои домаќин казина." Извештајот покажува 566 казина во 22 држави поддржани околу $125 милијарди долари во трошоци и 820,000 U казино машина sous ouverture. работни места во 2010 година казино машина sous париз.
Директен потрошувач казино трошење сметки за околу 350,000 работни места и $50 милијарди долари.Околу една третина од парите доаѓаат од не-коцкање извори.Индиректна трошење генерирани за 470,000 работни места и $76 милијарди долари.Даноци кои се плаќаат директно од страна на индустријата во 2010 година изнесува речиси $16 милијарди долари; $25 милијарди кога индиректни активност се смета..