реката казино салон за убавина и Spa

Индијана, пратениците имаат поднесе нацрт-законот за легализација на спортско обложување, надевајќи се да се прифати лиценца апликации од октомври.Претставник Ален Морисон, во поднесување Куќа Бил 1363, предлага 6.25% данок на бруто игри приходи (GGR) за во-лице облози поставени, да се remitted секој месец.Стапка за мобилен и на интернет облози не е дадена во законот.За разлика од другите држави мобилни обложување одредби, бил Куќа не бара претходно во-лице за регистрација.Според вести штекер Спортски Справи, Државата Сенаторот Џон Форд, предлагачот на сличен сметка, ја турка за 6.75% данок на приходите, како и во Невада реката казино салон за убавина и spa. Licensees е дозволено да работат на почетокот на јануари 1, 2020, по поднесување на барање до Индијана Игри Комисија (МВК), со такса од $75,000 за секој објект каде спортски wagering ќе се спроведе.Покрај тоа, такса од $10,000 ќе се плаќа секоја година по.Законот исто така им овозможува на операторите да се добијат податоци за спортски настани во нивната дискреција, во утврдувањето "дали облог е победа облог." Ова е спротивно на тоа да се занимава сега најчесто се направени помеѓу лигите и sportsbooks за пристап до официјални податоци.Влогови на средното училиште и други аматерски младински спортски настани остануваат забранети, како и спортски настани не се одобрени од страна на меѓувладината конференција.Морисон проценува дека даноците од законодавството ќе се генерира од $2.2 милиони $13.3 милиони евра годишно, почнувајќи 2021, врз основа на Невада е обложување спортски активности, како и проценките за вкупниот правни и нелегално обложување спортски во земјата и Индијана тековните споделување на оваа реката казино покаже дневна распоред. $100,000 од даночните приходи ќе одат за ментално здравје и зависности програми за спречување и лекување на инциденцата на компулсивно коцкање.За разлика од Морисон е спортски обложувања бил поднесен и минатата година, тековната сметка нема "integrity такса" за да се посвети на лиги, наводно за да се обезбеди фер игра.Законот го помина првото читање, и беше доставен до комитетот на јавната политика.Како уште во јули минатата година, на меѓувладината конференција, наводно, се обиде на услуги на пазарот советодавна фирма Eilers & Krejcik Игри ДОО да се утврди влијанието на спортско обложување во државата, во пресрет на легализација.Добиете најновите коцкање вести од Калвин Ayre казино во сент чарлс илиноис.