моторни град казино клубот Lca

Иако Кипар може да изгледа како малку веројатно дестинација за "најголемиот казино во Европа", Melco Меѓународен Развој и Хард Рок Меѓународни имаат само потпиша договор за да се изгради својот најнов развој има.Групата треба да се даде се оди напред за да се изгради огромен casino resort во крајбрежниот град на Limassol.Предложените казино ќе вклучуваат 136 коцкање маси и 1,200 машини за коцкање, додека соседни хотел ќе имаат 500-соба капацитет, здравствена спа и околу 1.500 седишта концертна сала.На rumoured цената на изградба е околу $558m и ќе се создадат околу 4.000 лица работни места за време на изградбата.Кипар' Претседател, Никос Anastasiades смета дека на проект како на островот најголемите што некогаш биле туризмот поврзани со инвестиција која е поставена за да се привлечат околу 300,000 дополнителни туристи на Источниот Медитерански Остров на годишно ниво.Со туризмот сочинува повеќе од 20% од Кипар' економија, на €500m плус проект се очекува да донесе владата околу €100 во годишен данок на приходи.Кон крајот на минатата година, операторите, беа доделени единствена Кипар казино лиценца по другите двајца кандидати испадна од трката.Се очекува завршување допрва треба да се објави, иако Енди Choy, Претседателот на Melco е Летувалишта и Забава Поделба рече одморалиште треба да биде изградена од страна на првата половина од 2020 година.Згора на тоа, Melco Меѓународни и Хард Рок го најави дека тие нема да продолжат да ги извршуваат шпански casino resort проект во светлина на Кипар казино развој.Операторите имаат повлечени намера да се операторот на Центарот за Рекреација и Туризам (CRT) проект во Catalunya. моторни град казино клубот lca.