Camrose казино новогодишната ноќ

Во Аризона и Ново Мексико, повеќе од 1.100 сервисни работници во Navajo Нација-управувана казина беа привремено отпуштени на Нова Година е Ден поради продолженото затворање предизвикани од тековните coronavirus пандемија.Одлуката беше објавен во четвртокот ноќта од страна на федерално признат племе бизнис рака, Navajo Нација Игри Претпријатие, велејќи дека недостигот на приходи предизвикани од продолжен казино затворачи лево, и со тоа нема друг избор освен да се оди напред со отпуштања.Во декември 31 изјава, привремени Главен Извршен Директор за Navajo Нација Игри Претпријатие, Брајан Parrish, рече.. camrose казино новогодишната ноќ.

Пауза предупредување: На повеќе од 1.200 лица работници вработени со племето е четири казина, вклучувајќи три во Ново Мексико и еден во Аризона, Игри на Претпријатието ќе наводно се задржи 165 на платен список, со цел да се одржи "основни функции" на казина.Нагоре од 775 племенски членови се состојат од бројот на вработени во четири казина, која вклучува Оган Рок Казино во Црквата Рок, Тече Вода Navajo Казино во Waterflow, и Северниот Раб Navajo Казино во Farmington, Ново Мексико, заедно со Твин Стрели Casino Resort во Flagstaff, Аризона.На отпуштања не беа изненадување што на повеќе од една прилика официјални лица имале предупреди дека ако казина не беа дозволени да се отвори со ограничен капацитет на минимум, отпуштања ќе биде потребно, според новинската агенција.Значителни загуби: Во четврток, меѓутоа, официјални претставници предупредија дека целата работа би можел да се затвори до крајот на јануари доколку четири коцкање својства не се дозволени да се отвори, или ако дополнителното финансирање не е наменет за одржување на операции.Во август, речиси $25 милиони во вредност од сојузниот олеснување финансирање беше наменет за казино операција од страна на племето, но дека пари, наводно, го снема.Според Асошиетед Прес, ако принуден да затвори, го $460 милиони дека племето инвестира во казина ќе бидат изгубени, додека на затворањето, исто така, наводно, доведе до континуиран годишен загуби од околу $220 милиони евра во приходи и економска активност, рече Parrish.Привремениот извршен ДИРЕКТОР, исто така, наводно, рече тој верува дека дури и во услови на coronavirus пандемија можно е безбедно да се отвори со намален капацитет.Долгорочниот неуспех: во Меѓувреме, Navajo Игри Одбор Претседател Quincy Natay, наводно, рече.. кампусот westend казино нина-rubinstein-weg 60323 франкфурт. Назад во август кога исклучување поради COVID-19 закана принудени на пауза 88 проценти од Navajo казино работници и додека другите племенски казина повторил низ Аризона и Ново Мексико, Quincy рече.. поддршка на рулет полнење lourde. "Како првиот племенски казино да се затвора на 17 Март, а веројатно и последен пат да се отвори, Navajo Нација Игри ќе нуди "најдобра во класата' мерки за безбедност и 'верува-простор" животна средина за нашите патрони и членовите на тимот, кога тоа е безбедно да се отвори." поддршка на рулет се прелива bouteille gaz de.