Foxwoods одморалиште казино

Претходно оваа недела, тоа беше најавено од страна на Хард Рок Меѓународни дека нејзините тули и малтер казино во Гери ќе се отвори на 14 Мај foxwoods одморалиште казино. Главниот Оперативен Директор Џон Лукас вели дека тоа се чини дека брзина испакнатини блокирање на местото на одржување се над и услуги ќе се движи нанапред како планирано.Имотот ќе биде домаќин на Пријателите и Семејството настан на 11 Мај покер соба.
Два дена подоцна, ВИП отворање ќе се одржи.Долг и Трновит Пат Тоа беше тежок пат за Хард Рок да се дојде до оваа точка.Пред објавувањето беше направен, одборот на директори на друштвото со Индијана Игри Комисија промени наредби што се оригинално направени од страна на регулаторот, повикувајќи се на поранешниот главен извршен директор и претседател на Спектакл Забава за да се ослободи од својата сопственост врски со лица поврзани со Величествен Ѕвезда Казина.Род Ratcliff мораше да се прости од својот врски заедно со откажува својата Индијана игри лиценца.Одборот исто така, одлучи да го одобри населба се справи со Спектакл за мелодија на $530,000 foxwoods одморалиште казино соба стапки. Ова беше одобрен бидејќи компанијата зеде над 50 дена да се следи цел што ќе видите Ratcliff отстранува и се заменува со некој друг.Хард Рок и Спектакл се здружи во Гери проект, со проектот чини $300 милиони да се создаде.Тие се, исто така, соработува во договор со кој вклучува казино наслов Дама Среќа.Ова место се наоѓа во Тере Високата област.Комисијата не беше среќен што тоа беше толку долго да се отстрани Ratcliff.Сара Tait, Извршниот Директор на Комисијата рече дека казино примателот никогаш не успеа да се усогласат со цел во текот на 50 дена.Таа, заедно со другите членови на комисијата се чувствува дека ред беше потребно да се задржи интегритетот на игри на среќа во државата.По Поднесена претставка До Комисијата е поднесена претставка назад во февруари со Езерото Супериор Суд за да ги видите игри лиценца на Ratcliff е во Индијана отповикан за добро.Регулаторот наведува неколку примери за можните злодела со Ratcliff вклучувајќи неговата наводна врска со шема за вклучување на политичката кампања придонеси foxwoods одморалиште казино. Ratcliff има, исто така, наводно се зема пари од компанијата за финансирање на неговата обложување сметка за коњски трки, а не за известување, кога тој требаше да.Сето ова е што доведе до отстранување на лиценцата.Овие правни прашања се закануваше да ја одложи нова Хард Рок казино од отворањето.Комисијата е резултат на останатите лица кои се вклучени во проектот да биде во добра состојба.Регулаторот, исто така, се чувствува дека тоа е важно дека ова економскиот развој проектот се движи нанапред како тоа ќе биде од корист и за градот и неговите жители. покер турнир.