воз распоред Wauchope да казино

Шансите се во изминатите неколку недели, вие сте прашани себе 'зошто секој човек ми изгледа на Википедија изгледа како Џими Велс?' Велс е основач на сеприсутниот непрофитна интернет енциклопедијата Википедија.Бидејќи на крајот, тој ја стави себеси и својата залог се вози на секоја Википедија страница.Како непрофитна веб-сајт, Википедија се потпира на овие донации за неговиот опстанок.Ние сме во моментов живеат преку најлошата глобална економска криза од големата депресија и како такви, луѓето се чуваат своите пари построги, горенаведеното донации и сечење на нивните трошоци во одборот, без разлика колку е благородна.Газдата, Калвин Ayre, ми рече тој има донирано на Википедија и предложи сите ние го стори истото.Имам неколку добротворни организации кои ќе им даде на моите пари да, имено Пакт Куќа кој е специјализирана за помагање на младите бездомници, но по мојот разговор со газдата, тоа го направи чувство дека некој во iGaming индустрија најдете неколку екстра долари за да помогне во обезбедувањето на Википедија продолжува.Википедија е модел е еден сите ние треба да се поддржуваат.Тоа е бесплатна услуга која за подобро или полошо ви дава информации за речиси ништо.Тоа е толпата извори; секој кој има информации за да додадете може да додадете нивните два центи да се направи сајт повеќе се заврши.Да, знам дека не може да биде чудна ситуација каде што луѓето со агенди се обиде да злоупотреба на Википедија е отворен концепт да се забавуваат на познати личности или го кријат својот сопствен misdeeds но со секого на интернет може да дејствува како регулатор, лоши актери брзо се изложени.Клучна предност на отворени извори на Википедија е тоа што тој е жив документ, тимовите на писатели, уредници и само-регулатори се брза да се ажурира сајтот со најновите информации.Ова е местото каде Википедија успеа во текот на печатени Енциклопедија Британика или на сега веќе непостоечката онлајн Microsoft Encarta.Тоа ме потсетува на тоа како нашата индустрија работи при вршење на своите најдобри.Кога прописи не се overbearing и условите на пазарот корист конкуренција, производ или компанија која е во состојба да се прилагодат и да дејствува брзо за да се обезбеди на корисниците со најдобрите искуства ќе успее.Јас сум следниве Калвин е доведе и донирање на Википедија.Иако не можам да одговара на големината на неговата донација, на расположение ќе биде ист.Ајде сите да се земе еден миг, се направи донација на Википедија и помогнат на Џими Велс' сон на отворени извори заедница, каде што сите ние можеме да оди да се мисли, да научат, да го споделат своето знаење со другите живи.Добиете најновите коцкање вести од Калвин Ayre воз распоред wauchope да казино.