зошто јас никогаш не победи во казино

Во Австралиската држава Нов Јужен Велс и на официјалната истрага бараат во казино лиценца подобност на Круната Места Ограничен, наводно, е кажано дека поголемиот дел акционер Џејмс Пакер не треба да биде одговорен за 2016 година апсења на фирмата вработени во Кина.Според четврток извештај од Сиднеј Морнинг Хералд весникот, ова тврдење дојде од адвокат работи во име на Пакувачот е Консолидирани Притиснете Стопанства Заштитен Ограничен возило, Ноел Hutley, како дел од последната рунда на долгогодишниот испитување во тоа дали Круна Места Ограничен треба да им биде дозволено да се задржи на лиценца за нејзините под-изградба Круна Сиднеј развој.Акутна наводите: Нов Јужен Велс Независни Алкохол и Игри Орган беше, наводно, претходно изјави дека Пакер, кој поседува 36% од Мелбурн-со седиште казино фирма преку неговиот Консолидирани Притиснете Стопанства Заштитен Ограничен претпријатие, беше донесена опуштено пристап до наводите на impropriety и треба да се одржува најмалку делумно одговорни за 19 апсења.Поуките за помош на истрага се претседаван од страна на поранешни Нов Јужен Велс Врховниот Суд Судијата Patricia Bergin наводно тврди дека милијардер Австралискиот бизнисмен исто така, искривени линии на известување во рамките на казино компанија која се предизвикани да го превиди црвени знамиња врска со тоа дали персоналот може да биде во опасност.Комуникација calamity: весникот изјавиле дека оваа спротивност е наводно доаѓаат од Пакер е формирање на "работна група' составена од директори од Круната Места е Ограничен VIP тим заедно со Мајкл Џонстон, кој беше извршен со Консолидирани Притиснете Стопанства Заштитен Ограничен.Ова тело беше, наводно свикува па како да го советува високи директори на компанијата во прилог на одборот за управување со ризици на членовите на комисијата, но, наводно, не успеа да помине на витални информации додека "замаглување на линии' во врска со законитоста на казино фирмата операции во Кина.Управување со mishandling: Сепак, Hutley наводно, изјави пред иследниците дека тоа е фер да се директно обвинуваат Џонстон и со проширувањето Пакер за овој дефект во комуникациска како Круна Места Ограничен поранешниот Главен Извршен Директор, Rowen Craigie, имаше слично не успеа да ескалира важни информации зошто јас никогаш не победи во казино. Hutley наводно им рекол на истрага.. зошто осигурување не е коцкање. "има очигледно е дефект во известувањето, сосема јасно.Но, овие структури не успеа без никаква помош од ВИП работната група; тие едноставно не успеа." Незнаењето импликации: Нов Јужен Велс Независни Алкохол и Игри Орган, наводно, се слуша од Hutley дека Џонстон не можеле дополнително се очекува да се разбере дека Круната Места Ограничена е соодветна известување структури не се работи иако тој од друга страна, посочи дека оваа наводна состојба на работите не секогаш директно се фрли вината на казино компанија себе зошто не можам да се победи во казино. Hutley наводно, тврди.. каков вид на ризик е коцкање. "Тоа е веројатно да бидат не структурен проблем со Круна Места Ограничен но недостатоци во поединци кои едноставно misconceived ризик во некоја област.Тоа е човечка грешка." каков тип на покер чипови се користат во казина.