каков тип на индустрија е казино

Ривал игри оператори се борат за контрола на Казина Австрија одлучија да се приклучат сили и да се борат за да го прошират бизнисот.Во петок, Австриската игри технологија на облека Novomatic Група и чешка инвеститори зад KKCG и Ема Капитал најави формирање на заеднички вложувања, кои ќе го контролираат 51% од Казина, Австрија и нејзините Австриската Лотарија на подружница.Австриската влада на глас го задржува една третина удел во овие вложувања е утврдена игри фирма.Борбата за контрола на Казина Австрија започна во сериозно минатата година, по Novomatic направи игра да ја зголеми својата околу 40% удел на поголемиот дел од територијата стекнување на 16.8% од акциите кои се чуваат од страна на трети лица.На Czechs се противи, тврдејќи дека нивните 11.8% од акциите во Казина Австрија им даде право на прво одбивање ако било други засегнати страни одлучија да го продаде.Чарли многу јавни posturing и закани да се ослободи пеколот и/или адвокати.Но партии падна нивните ками на петок, најавува дека тие се согласиле на "стратешко партнерство на equals (еднакво)" кои ќе се фокусираат на проширување на бизнисот, така што секој е прашање вредеше повеќе.Страните одби да понуди спецификите на она што чекори чешката група ќе треба да ги преземат со цел да се донесе нивните стопанства во согласност со Novomatic камп.На Czechs ќе наводно се справи со Казина Австрија е игри на среќа и обложување спортски операции – како одраз на нивното искуство со водење на Sazka група на компании во Источна Европа и OPAP обложување/лотарија бизнис во Грција – додека Novomatic ќе се справи со земјата-врз основа казино и онлајн работењето.Договорот се уште бара одобрување на Австрискиот игри регулатори, но се чини дека добиле благослов на земјата министер за финансии, кој го повика на партии да ги решат своите разлика брзо, така што бизнисот може да се оди назад за печатење пари (профит од €41.7 m во 2014 година на приходите од €3.6 b) каков тип на индустрија е казино.

Novomatic извршен ДИРЕКТОР Харалд Нојман рече дека договорот беше очекувано со оглед на тоа дека партиите имале "биле пријатели пред вчера." Нојман рече план сега беше да "се постигне заедничко разбирање" со Казина Австрија акционерите не е страна на зделката.Добиете најновите коцкање вести од Калвин Ayre покер чипови се користат во казино.