Margaritaville одморалиште казино Bossier град ла

АТЛАНТИК СИТИ — На U margaritaville одморалиште казино bossier град ла. Врховен Суд во вторникот го отфрлија унија предизвик бараат да се врати на здравствени и пензиски бенефиции за повеќе од 1,000 работници во Адут Таџ Махал казино во Атлантик Сити.На судии нека застане понизок суд пресуди во корист на поранешниот Адут Забава Одморалишта, еднаш се кандидира од страна на presumptive Републикански претседателски кандидат Доналд Трамп.Но унија, посочи тој, ќе продолжи да се picket казино, која сега е во сопственост на милијардер инвеститор Карл Icahn.Компанијата поднесе барање за заштита од банкротство во 2014 година и на сојузна стечај судија изрече заштеди се бара од страна на компанијата.Тие вклучуваат завршување на здравствено осигурување и пензиски бенефиции за unionized работници.Компанијата даде работници парични стипендии на студенти за купување на здравственото осигурување на нивните сопствени преку Прифатлива Заштита Дело, но многу работници велат дека тоа е недоволно за да ги купите покриеност.Локалните 54 на Обедини-ТУКА унија претставува најголем казино работници и тоа пожали на судијата цел.Унијата рече дека законот за работни односи се забранува работодавецот од напуштање на колективно преговарање договор, дури и во стечај.Тоа е овластен штрајк против Таџ Махал, но досега имаат работниците не одеше надвор од неа дали продавач мора да се погоди на 16 во blackjack. "Само затоа што судовите имаат ДОБРО би Icahn освојување на нашата здравствено осигурување, пензиско и платени паузи, не значи дека оваа компанија ќе биде во можност да го обноват својот бизнис, додека вработените се уште се без здравствена заштита, и протестираа на улиците", рече Ал Wallinger, кој работел како bellman во казино, бидејќи таа се отвори во 1990 година дали дијамант казино злато проблем се уште работат. Icahn зачекори во купат казино надвор од стечај судот и е имајќи го отворите.Тој ја презеде контролата на казино во Март, но беше телесниот живот во текот на својата стечај.Тој постојано вели дека ако повисок суд овозможат придобивките кои беа откажани од страна на стечај судот, тој ќе се повлече финансиска поддршка од казино и го затвори дали дилер имаат предност во blackjack. Icahn вели дека придобивките Таџ Махал работници се користи за да примате се unaffordable во Атлантик Сити струја, slimmed-надолу форма.Четири на градот 12 казина излезе од бизнисот, во 2014 година, buffeted од конкуренција од казина во околните држави богатство bay казино морски бафет. Icahn е инвестирање $15 милиони во непосредна надградби во казино, која е што амбициозни напори за да победи назад бизнис го загуби во текот на својата стечај. богатство bay казино денот на благодарноста бафет.