лекови со коцкање несакани ефекти

Една нова студија сугерира покачен тестостерон предизвика покер играчи да презема дејствија што undercut нивната способност да заработи профит од нивната игра.Студијата (видиме тука), наречена Ефектите на Тестостерон Администрација за Стратешко Коцкање во Покер Игра, се обиде да утврди дали хормон заслужува нејзината лоша репутација како да се биде општествено одговорен за сè, од douchebag братче култура на ризични потези финансиски трговци зеде кои доведоа до 2008 година, глобалната економска криза.Интересно, студија автори избра да ги тестираат своите теорија на 20 жени волонтери, кои добиле или тестостерон бонбонче или плацебо, бидејќи ефектите од таквите дозите е утврден кај жените, но не и кај мажите.Жените биле замолени да се вклучат во компјутеризирана нула-збир, две-лице покер игра.Откако се занимаваа нивните картички, играчите беа замолени да бидете дискретни залог или висок или низок.Ако влоговите се исти, рацете беа откриени и на противничкиот играч го зеде садот.Ако влоговите не се совпаѓаат, ниска наддавање играчот имаа можност на повик или виткање.Ако ниска играч нарекува, рацете беа откриени и победникот го зеде садот, но раце не беа во споредба ако се ниски наддавање играч укината.Авторите наведуваат дека оваа игра е прифатено од добивка-максимизирање на стратегија беше да се обложи висока кога се држи цврста рака, да се блеф случајно кога раце беа слаби и никогаш нема да се јавам други играчи " bluffs.Стратегијата е disadvantageous за играчи кои бараат реномирани статус, како и да бидат фатени bluffing открива измамен намера, додека не се повикуваат на други играчи " bluffs предлага доставување во слепо толерирање на измама.Спротивно на очекувањата, авторите најде дека играчи кои добиле доза на тестостерон bluffed помалку и помалку случајно.Особено, овие предмети bluffed помалку кога нивните раце биле многу слаби, што доведува до нивната bluffs стануваат предвидливи.Авторите заклучиле дека "кога социјална угледот е во прашање, тестостерон всушност би можеле да предизвикаат ризик аверс стратегија." Играчи кои добиле тестостерон, исто така, повика своите противници' bluffs почесто, кои авторите chalked до овие играчи не сакаат да се види како submissively толерирање на измама од страна на нивните противници.Овие "скапи сигнализација стратегии" вработуваат "цена-неефикасно однесување да сигурно сигнал доминација квалитети." Авторите сумира своите наоди, велејќи покачен тестостерон е ефект на bluffing и calling беа "во сите случаи на крајот скапо, и defensibly служи реномирани-статусот бараат." Наместо индуцирачки "материјалистички, алчен однесување," тестостерон индуцирана "статус на ново однесување врз основа на репутација за загриженост." Ако ништо друго, студија може да го убеди играчи да престане да паѓа глупав "моќта претставува" на џек до нивниот тест нивоа пред да се вклучат во покер борба.Добиете најновите коцкање вести од Калвин Ayre лекови со коцкање несакани ефекти.