реката дух казино отвори датум

Законот воведен во Државата Њу Јорк Собранието на вторник предлага формирање на посебна законодавна задача сила да се развие прописи за спортско обложување треба да се САД Врховниот Суд да се одлучат да го убие федералниот закон (PASPA) кој се забранува тоа.Њујорк Assemblyman Клајд Vanel е A10322 ќе се воспостави десет-лице тим составен од законодавната власт и Држава Њујорк Игри Комисија да занает рамка на регулатива за иднината wagering пазарот.Според законот, работната група е цели ќе биде да се "препорачуваме политики и постапки да бидат наведени во прописите од страна на државата Њу Јорк игри комисија и нејзините поделби за да се обезбеди одговорен онлајн спортски обложување во сите објекти лиценцирана или enfranchised со таква комисија или поделби." Исто така, би "препорачуваат структура, со кои сите онлајн обложување спортски прописи објавена од страна на комисијата или неговиот поделби ќе стапи на сила, вклучувајќи ги, но не ограничувајќи се на казните за прекршување на регулаторни стандарди и корективна акција." Додека фразата "спортско обложување task force" би можело да звучи динамичен и укажуваат на Њујорк е инјектирање итност во законодавната притисни за спортско обложување, A10322 е во фактот препорачува многу претпазлив пристап.Државната соседните конкуренти во казино пазарот, Њу Џерси и Пенсилванија, веќе имаат донесено законодавство за легализирање спортски обложувања и се желни да го добие првиот-во-на-пазарната предност и во Њујорк казина може да се направи со краткорочни зголемете, наместо да се соочи со повеќе ефективна конкуренција.Но, со веројатност позитивни SCOTUS одлука се очекува секој ден сега, Vanel задача сила ќе биде обвинет за поднесување на извештај до Гувернерот, Спикерот на Собранието и привремен Претседател на Сенатот на датум "не подоцна од 31 декември, 2019." Наместо да се легализира спортско обложување, Vanel е предлагање на Њујорк се трошат 18 месеци проучување пред евентуално да се оформи нова сметка врз основа на задачата сила препораките што може или не може да ја легализира тоа.Во таа стапка, Њујорк е првиот спортски книги ќе биде малку веројатно да се нагоре и трчање пред 2021 реката дух казино отвори датум.
Во меѓувреме, државата има неколку записи со кои може да се добие работа побрзо, вклучувајќи го и оној од Сенаторот Џон Bonacic дека веќе е донесен од страна на комитетот.Овој закон вклучува компромис за контроверзниот еден процент "integrity такса", како што бараше лиги на сите облози се земаат, што се преведува на 20 до 25 отсто данок на бруто игри приходи реката дух казино базен фотографии. Bonacic предлог-законот предлага наместо .25 проценти интегритет такса, ограничени на 2 проценти од бруто игри приходи, која може да биде место на лиги и засегнати страни подеднакво и на тој начин би можело да биде употреблив законодавство во Њујорк и можна дефиниција за други држави, како и. реката дух casino resort 8330 реката parkway тулса ok 74137.