нелегалното коцкање на работното место

Националната Фудбалска Лига (МАК) започна плати-да-се игра фантазија фудбалски натпревар во 43 држави, со што стана првиот голем НАС лига да се вратиме на 'коцкање' концепт нелегалното коцкање на работното место. МАК Фантазија Крајниот Искуство Лиги нудат награди како што МАК игра-се користи топки да се победниците. Влезот такси ќе се движат од $4.99 да $124.99 нелегално коцкање е она што вид на криминал.
Новиот платени формат значи МАК мора да е во согласност со државната коцкање закони, при што секој натпревар се смета да биде нелегално ако тоа се состои од три елементи: разгледување (влезна такса), награда и шанса. За таа цел, МАК адвокатите имаат забрането лица во седум држави каде што е резултат на фантазија фудбалска лига може да се толкува да бидат погодени од 'шанса' казино jeux de sainte maxime. Новиот формат се појавува да биде МАК е обид да се подигнат еден агол на 'дериватни' фантазија фудбалски пазар, чии приходи далеку outstrips сопствена казино jeux de st рафаел. На МАК има годишни приходи од $10bn, додека Forbes вредност на фантазијата фудбалски пазар на $70bn. Сепак лигата се соочува со обвинувања на хипокризијата, како МАК неодамна тужен од Њу Џерси за да се спречи државата легализирање спортски обложувања.
МАК комесарот Роџер Goodell напиша во својот исказ за случајот: "главниот забава вредноста на фер и чесна конкуренција помеѓу тимови и спортисти ќе бидат заменети од страна на bettor интерес, базирано не на тимот или играчот перформанси, но на потенцијалните финансиски влијанието на секој на полето настан." Вашингтон-базирани весник На Ридот, објавија во вторникот дека Фантазија Спорт Трговска Асоцијација имаше ангажирал лобирање фирма да се следи "легислативата поврзана со игри".