кога е хавајски градини казино случува да се отвори

apanese милијардер претприемач Kazuo Okada (на сликата во датотека фото) побара Филипините Берза (PSE) да се блокира работата, отворајќи го патот за задна врата листата на акции во компанијата која работи на Okada Манила casino resort, во Филипините капитал.kada Манила е воден од Тигар Одморалиште, Рекреација и Забава Inc, на овие вложувања е утврдена Филипините подружница на Тигар Одморалиште Asia Ltd од Хонг Конг, кој е во сопственост на Универзална Забава Корп на Јапонија.Тигар Одморалиште Азија е стекнување на мнозинскиот дел во Филипините-листата Asiabest Група International Inc, така што капитал во Okada Манила оператор може да биде без проблеми во Манила кога е хавајски градини казино случува да се отвори.
Г-дин Okada respectfully барања на девизниот да не ја одобруваат пријавата поднесена или да се поднесе за блок продажба, и да ја негираат задна врата листата на Тигар Одморалиште, Рекреација и Забава преку Asiabest Група; или во најмала рака ја одложи истата, до релевантната законска постапка се утврди дека Г-дин Okada е правото да се биде повратена на неговите позиции во [Universal Забава] компании се конечно решени," правници за претприемачот е наведено во писмото испратено во петок на Филипините Берза кога е harrah ' s казино отварање на врати. Спорот треба да биде содржана, и не ќе им биде дозволено од страна на PSE да се истури на јавноста," Г-дин Okada страна тврди во писмото, кое беше објавено од страна на неколку медиуми.р Okada страна тврди во писмото дека сегашното управување на Универзална Забава – на чело со претседателот Јуни Fujimoto – немаше овластување да се продолжи со задна врата листата. кога е harrah ' s во њу орлеанс казино reopening.