работи во казино е лошо за вашето здравје

На Невада Игри Одбор за Контрола и Невада Игри Комисија, наводно, ја изгубил правната движење што беше бараат да имаат поранешен Претседател и Главен Извршен Директор за Дин Места Ограничен, Стив Wynn (на сликата), прогласени неспособни да одржи локални казино лиценца.Според петок извештај од CDC Игри Извештаи, 78-годишниот Дин помогна да се воспостави казино фирма која се уште го носи неговото име во 2002 година, но оставка сите негови извршен улоги во февруари 2018 по објавувањето на повеќе тврдењата на сексуална злоупотреба.Извор детални дека Невада регулатори имале потоа започна пет-број правни предизвик што беше бараат дозвола да се имаат на поранешниот казино име магнат е порано лиценца подобност наоѓање обратна, така што глоба може да се изрече.Отсутен орган: Сепак, Кларк Каунти Окружниот Судија Адријана Escobar наводно ја отфрли во четвртокот дека Невада Игри Одбор за Контрола и Невада Игри Комисија веќе не се имале никаква надлежност над Дин по бизнисмен е комплетна divestiture од Дин Места Ограничена во Март 2018 работи во казино е лошо за вашето здравје. Во отфрлајќи на акција, непартиски судија наводно изјавил дека регулаторите имаше 'не успеа да обезбеди било каков орган поддршка на нивните надлежност над лицето не се вклучени во Невада гејминг индустријата во секој капацитет.' Наводно, прочитајте изјава од Escobar.. работи во казино грев. "Поважно, испитаниците не успеа да се поддржи нивната позиција дека тие имаат надлежност над лице без намера да бидат вклучени во Невада гејминг индустријата во иднина.Зошто?Не постои ништо." Доминантна одбрана: Во фрлање надвор случај, Escobar беше, наводно, согласувајќи се со аргументите кои се презентирани од страна на Лас Вегас адвокат Не Кембел, кој беше претставуваат Дин, во која на пет-смета претставката е сега moot.Неговиот клиент има цврсто задржа својата невиност и е наводно се верува дека имаат пензија до Флорида со никаква намера на некогаш повторно сплеткувањето со Невада казино на пазарот.Иднината фокус: Одговарајќи на одлуката и Невада Игри Одбор за Контрола наводно тврди дека сега има намера да ги видиш 'суштината на судската одлука" во соработка со својот правен тим пред да одлучат својата следните чекори.Оригиналната жалба имал наводно се бара да имаат Дин означени како "несоодветни да бидат поврзани со игри на претпријатие или на гејминг индустријата како целина' иако казино магнат е адвокатите наскоро се спротивстави со тврди дека регулаторите немаше правна надлежност на 'да се дисциплина човек кој веќе нема никаква инволвираност со Невада игри примателот.' како да се знае кои ram меморија слотови за користење.