коцкање сајтови слотови листата може да го насочи бонус без депозит

Проблемот коцкање е на падот во Германија, според наодите на нов национален зависност студија.Понеделник видов ослободување на Дрога и Зависности Извештај 2017, секој-други-годишниот проект на Германија е Дрога Комесар на Федералната Влада.Извештајот првенствено адреси intoxicants, но постои пет-страница дел (почеток на страна 67), кој директно адреси коцкање прашања.Истражувањето достапен за некои 11,500 испитаниците, од кои 37.3% copped да има ангажирање во некои вид на коцкање активности најмалку еднаш во претходните 12 месеци.Ова е надолу од 40.2% во најновиот извештај, и значително надолу од 55% кои одговориле " да " на тоа прашање во 2007 година коцкање сајтови слотови листата може да го насочи бонус без депозит.
Оние кои се хоспитализирани на коцкање биле поставувани серија од 20 прашања во врска со нивната коцкање активност.Одговарање 'да' на три или четири од овие прашања беше доволен за да се заработи испитаникот статус на 'проблем коцкар' при одговарање во позитивна пет прашања или повеќе резултираше со повеќе сериозни 'патолошки коцкар' ознака.Наслов коцкање наоѓање на 2017 извештај (кој, всушност, ги опфаќа одговорите доставени во 2015 година) е дека 0.42% од испитаниците беа класифицирани како проблем коцкари, а понатаму 0.37% се смета дека се повеќе тешки патолошки коцкари.Овие бројки се значително надолу од 0.69% и 0.82%, соодветно, во 2013 извештај.Дека 2013 извештај е нешто на аберации, како броевите имале до тој момент биле претежно се движат надолу или стои бр коцкање сајтови слотови cimb niaga. на пат.Проблемот коцкање стапки отиде од 0.64% во 2009 година до 0.51% во 2011 година, додека патолошки стапки се зголеми малку од 0.45% да 0.49%.Па 2015 бројки претставуваат нешто за враќање на форма, со броеви во двете категории продолжува да тренд пониски.На 2015 броеви беа асиметричен со остар пад на женски патолошко коцкање стапки, која падна од 0.31% за само 0.07%, додека проблемот коцкање стапки кај жените беа основа станот.Машки патолошко коцкање го оценувате намалување е еднакво драматично, паѓа скоро во половина од 1.32% во 2013 година да 0.68%, додека проблемот коцкање падна од 1.16% до 0.66% во 2015 година како да се аплицира за слот машини во илиноис. Истражувањето не навлегува во тоа кои видови на коцкање секој испитаник најпосакувана, ниту пак да го прекине коцкање активност по возраст, социо-економски и други демографски податоци.Тоа, исто така, не нудат објаснување за тоа зошто 2013 броеви избрана како една aberrant скок во коцкање активност.Без оглед, истражувањето резултатите се добредојдени промена од неодамнешната студија од велика БРИТАНИЈА на пазарот покажа дека е скромен uptick во проблем коцкање активност (иако се уште и во рамките на статистички норми), како и од бесконечен циклус на хиперболичен коцкање = злото приказни се churned од страна на велика БРИТАНИЈА медиумите во последниве месеци.Добиете најновите коцкање вести од Калвин Ayre како да се применуваат во казино филипини.