не пустината дијамант казино имаат спортско обложување

Тајланд анкетите објавени во текот на неделата, покажа дека луѓето не ја одобруваат легализирање казина.Премиерот Prayut Чан-o-ча им кажа на медиумите да ги праша што мислат луѓето за легализирање коцкање и да им се овозможи на владата да собира данок на казина.Бангкок Универзитетот анкета спроведена од јуни 17-18 покажува дека од 1,093 луѓе на возраст од 18 и повеќе низ државата, 58.5% одговориле дека тие не се согласуваат со идејата додека 35.1 одобрени и 6,4%, немаше коментар.На Suan Dusit Анкета во текот на јуни 16-20 рече дека 45.1% од 1,363 анкетираните одговориле дека се против предлогот додека 38.6% се поддржуваат легализирање казина, велејќи дека тие ќе генерираат средства за проекти и создавање работни места.На Nida Анкета во текот на јуни 17-19 рече дека 55% од 1,501 учесниците не се согласува со предлогот се должи на неповолните ефекти на коцкање додека 37% кои ја фаворизираат предлог тврди дека нелегално коцкање dens веќе се соочуваше и тоа ќе биде подобро да се регулира нив.Коцкање зависност, долговите, корупцијата и зголемувањето на стапката на криминал се меѓу однесува на оние гласачки 'не.' Предлог да се легализира казина е воведен од страна на десетина членови на Националната Реформа на Советот (НРЦ).Големи Anan Vacharothai и 11 други излезе во поддршка на идеја да ја легализира казина во државата, кои произлегуваат протокот на приходи над Тајланд границите, зацврстување на економијата, и обезбедување на работни места.Сепак, НРЦ Претседател Thienchay Kiranandana изјави дека советот нема планови да се разгледа предлог да се легализира казина во земјата и дека планираат уште не е презентирана на целосна советот за разгледување.Незаконско и подземни коцкање активности се развива во Тајланд.Во саботата, екипа на полицијата упаднаа на владение во Бангкок Klong Toey област додека 26 коцкари—18 Тајланѓани и 8 странци—биле уапсени.Полицијата го најде коцкари се игра покер и картички и заплени два големи покер маси, 25 палуби на покер картички, жетони во вредност од 12 милиони бах или 23,000 бах во готово, и книгата со листата на клиент на сметка, приходи и расходи.На коцкање ден членови на персоналот, Jatupol Wisutsaeng (вршител на должноста) и Preeyanant Prasertsom (сметководител), исто така, беа уапсени.Според Jatupol, местото има 100,000 бах месечно изнајмување на плаќање и примена на 30.000 бах ден како такси од коцкари, и работата се сврте над 600.000 да 1m бахти на ден.Добиете најновите коцкање вести од Калвин Ayre не пустината дијамант казино имаат спортско обложување.