зошто мора Asda откажана мојата повторна појава на слотот

Индија е повторно преземање на бебето чекори кон легализирање спортски обложувања.Спорт-опседнат земјата веќе има просперитетна подземни пазарот, но обложување е само законски дозволена кога конкурентите се на коњите различни.Оваа контрадикција беше наречен од јуни минатата година од страна на Mukul Mudgal, поранешен главен судија на Пенџаб и Haryana Висок Суд, кој верува правни спортски обложувања не само што ќе обезбеди државата со нови приходи поток, но, исто така, овозможи подобар мониторинг на обидите за натпревар-одредување и на самото место-одредување.Земјата е спортски министерството неодамна повторно ја оживеа три-годишен студиски владата мораше овластена на велика БРИТАНИЈА е коцкање прописи.Студијата беше shelved по спортски министерот за денот изрази незаинтересираноста во предметот, но актуелниот министер е преземање на втор поглед зошто мора asda откажана мојата повторна појава на слотот. The Times од Индија цитирани извори велат дека иако прашањето беше уште во прелиминарна фаза, идејата за подигање на приходите беше "голем мотивирачки фактор." Во 2012 извештај насловен "за Регулирање на спортско обложување во Индија: Албанец да биде Tamed," Федерацијата на Индиските стопански Комори или Трговија и Индустрија (FICCI) цитирани КПМГ статистика покажува дека земјата на над 1.2 б луѓе имаше коцкање пазар вреди околу Рс 3 трилиони (б), на кои владата ги споделиме (врз основа на 20% данок на профит) може да изнесува помеѓу $2.2 б и $3.5 б.Откако спортски министерството има reacquainted себе со својата студија наоди, тоа ќе испрати свои препораки до министерствата на правото, и дома и финансии, чие одобрување ќе бидат потребни за плановите да се оди напред.Јавното мислење, исто така, ќе играат голема улога, како Индија е владата – како владата е насекаде – нема интерес за да бидат видени и да се поттикнуваат коцкање.Меѓутоа, 2012 FICCI истражувањето покажа дека 68% од Индијци верувале спортски обложувања може да се контролира, 74% се верува да се легализира спортски обложувања ќе помогне да се спречи натпревар одредување и 83% од испитаниците одговориле дека регулирање обложување беше подобар од забраната за тоа.Што ќе одговараат на Меѓународниот Олимписки Комитет, кој има повика владите во светот "за да се создаде правна рамка во која законска и редовна обложување може да се случи." Добиете најновите коцкање вести од Калвин Ayre зошто е коцкање достигна пандемија пропорции.