не островот видите казино имаат базен

На Филипините Забава и Игри Корпорација (PAGCOR) даночни прашања во Филипини не е завршена.Сега, на Филипините сенатот е добивање вклучени.Сенаторот Џозеф Виктор "JV" Ejercito предложи некоја истрага за ова прашање не островот видите казино имаат базен. Ejercito укажа на можноста за било која дослух помеѓу PAGCOR и четири казино оператори во Забавни Градот да се заобиколи меморандумот кружни донесени од страна на Бирото за Внатрешни Приходи.Минатата година, BIR донесен Меморандум Кружни 33-2013, држејќи PAGCOR е licensees должен да плати 30% во корпоративниот данок на нивните нето-приходите што се оданочуваат.Тоа беше огромна разлика од првично договорениот-по 5% франшиза данок на бруто игри приходи помеѓу PAGCOR и licensees.Сенаторот Ejercito поднесена Сенатот Резолуција 860 да се погледне во прашање по тврдејќи дека договорот помеѓу PAGCOR и нејзините licensees веќе резултираше со месечна загуби во износ до Php300 милиони денари (блиску до $7 милиони евра) месечно од минатата април mgm националните харбор craps minimums. "Даноци се извор на енергија на владата и нивно брзо и одредени достапноста е imperious треба," сенаторот рече, како цитиран од Манила Пати.Под оригиналната структура на PAGCOR е справи со овие licensees, казина требаше да се плати PAGCOR 25% од бруто игри приход од редовни маси, слот машини, други гејмерски машини, и уште 15% за високо-ролери маси и junket операции.Сепак, со оглед на BIR помина меморандумот, PAGCOR намали школарината за 15% и 5%, соодветно mgm националните харбор craps шансите. PAGCOR продолжува да ја задржи својата позиција дека намалувањето на лиценци за такси е во согласност со одредбата во licensees' соодветните Привремени Лиценци.Член IV, Точка 20 од обезбедувањето покажува дека лиценца такси се платени да PAGCOR се "во рамките на сите даноци", што значи дека казино стекнувачот е само одговорен за зголемување на франшиза данок, наместо данок на добивка, која BIR изрече во својата меморандум.Досега, се уште не постои индикација за тоа дали Сенаторот Ejercito е поднесување на сексуалното и репродуктивно 860 ќе доведе до сенатот комитетот се создадени да се погледне во прашање.Добиете најновите коцкање вести од Калвин Ayre mgm националните харбор коцкање возраст.