казино 101 сан хозе Ca

Канадскиот онлајн коцкање оператор Intertain Група вели на независна комисија има побиено тврди наведено во извештајот што предизвика Intertain е акции да падне од една третина во декември.Во понеделникот, Intertain издаде изјава велејќи дека комитетот тоа назначени во почетокот на декември акциите се продаваат-оф имаше утврдено дека "директорот тврди дека" од страна на "само-што е опишано краток продавачот" Spruce Точка Капитал Менаџмент се "лажни и невистинити." Spruce Капитал беше донесена проблем со иднината заработка потенцијал и, наводно unfunded earnout обврските на Intertain е mainstay велика БРИТАНИЈА-соочува онлајн бинго придобивки, вклучувајќи Jackpotjoy и Mandalay Медиуми.Извештајот, исто така, изрази загриженост во текот на желбата со која Intertain е повисокото раководство платени себе убав бонуси за идентификување на идните стекнување цели казино 101 сан хозе ca. Intertain е комисија, која се состои од не-менаџмент на директори, вели дека се ангажирани Voorheis & Co LLP и Stockwoods LLP да помогне во прегледот, додека Дилоит беше задржана како комитет советник.Комисијата рече дека пронашле "нема основа за загриженост" со почит за стекнувања и континуираната настапи на бинго бизниси, ниту со Вера&Џон онлајн казино бизнис, од кои секоја "продолжува да ги исполнуваат или надминуваат очекувањата на раководството." Комитетот, исто така, изјави дека "нема да се промени Intertain е претходно откриени финансиски извештаи се бара" да се обрати наводно сметководство shenanigans изречено во Spruce Капитал извештај.Меѓутоа, комитетот рече дека тоа го направил препораки за "промени и подобрувања" на адресата "несоодветна документација, дозволи и евиденција во однос на одредени плаќања претходно направени од страна на Intertain кои беа снимени и целосно се признаваат во билансот на успех со тоа што трансакционите трошоци во врска со неговото пред придобивки." Меѓу Spruce Капитал поплаките беше Intertain на Управниот Поттик План, што е дозволено извршен ДИРЕКТОР на Џон Фицџералд Кенеди (на сликата, залагајќи се смири) и CFO Кит Laslop да се соберат такси еднаква на 2% на стекнување на целната е куповна цена казино 11 novembre. Spruce Капитал тврди пар на execs беа доделени C$17m во 2015 – 2% се плаќа во готово – пред акционерите забележав плаќањата во компанијата Q2 заработка извештај и покренати се гужва.Доколку комитетот наоди беа наменети да им даде Intertain е акции поттик, планот не успеа abysmally.Компанијата е цена на акција падна 9.5% од понеделник до C$7.77, својата најниска точка датум за оваа година, а помал од $7.98 дното се удри по декември се фрлам.Во јануари, компанијата се обидело да ги измени на наративниот од страна на информирање на акционерите дека очекува Q4 и FY15 приходите и профитот да дојде во над претходно пријавени водство saint-etienne. Intertain ќе извештај за својата официјална броеви на Март 15 рулет броеви кои следат едни со други.

Добиете најновите коцкање вести од Калвин Ayre рулет броеви црвена и црна.