како се оданочуваат на коцкање добивки

И покрај се ' уште се во повој, електронско гласање е "неизбежна." И кој е подобар начин да се обезбеди транспарентност и ефикасност отколку да се интегрираат blockchain технологија да избори?Тоа беше "што ако" прашање поставено од страна на една нова книга напишана од страна на Филип Bucher за Европскиот Парламент. "Сега имаме уште еден избор; да се продолжи доверба централните власти да се справат со изборите или да ги користите blockchain технологија да се дистрибуираат на отворено гласање рекорд меѓу граѓаните," претпоставува хартија како се оданочуваат на коцкање добивки.
Blockchain е основната технологија која поддржува популарна дигитални валута bitcoin.Тоа го прави користењето на криптографијата да се создаде дистрибуирани книга систем со цел да се одржи и да трошат пари во повеќе отворени, транспарентни и флексибилен начин, во споредба со традиционалните банка или кредитна картичка компанија.Во однос на изборите, Bucher гледа на два начини blockchain можат да се користат.Првата е дека владите може да се создаде дистрибуирани книга систем, каде што гласовите се евидентирани.Вториот повици за "piggyback" пристап, каде влади на помали држави, ќе се кандидира на изборите, на повеќе основани blockchain, како на пример оној што се користи од страна на bitcoin. "Со оглед на тоа дека за безбедност на blockchain книга потпира на широчината на својата корисничка база, оваа piggyback пристап исто така, може да биде безбедна за избори со мал број на гласачи," според хартија.Фонд менаџер верува bitcoin може да се спротивстави, централните банки Обврзници менаџер Бил Бруто-е обложување дека инвеститорите наскоро ќе се сврти кон нови финансиски технологии, како дигитални валути, како заштита од централните банки, вклучувајќи ги банката на Федерални Резерви, Банката на Јапонија и Европската Централна Банка.Бруто, кој работи на Janus Глобалната Unconstrained Обврзници Фондот, се вели во последниве инвестиции outlook дека како инвеститори се изгуби верата во системот, тие се повеќе ќе се бараат средства рај, како bitcoin како се т слотови мери. "Bitcoin и приватно договорени blockchain технологии кај мал сет на глобални банки се само неколку примери на обиди да се стабилизира на вредноста на нивните тековни средства во иднина куповна моќ смисла," Бруто напиша како се tesco испорака слотови распределени. "Злато ќе биде уште еден пример—историски остаток дека тоа е.Во секој случај, во сегашниот систем е на почетокот да се соочат со предизвикот." Тековната bitcoin цена и трговија обем Bitcoin започна во средата тргување од $606.72, со трговски обем на $44,627.47 како да се заработи надвор од цезар слотови стан. Добиете најновите коцкање вести од Калвин Ayre како да се заработи надвор од chumba казино.