Black Jack Pizza Lakewood Colorado

Ознака за земја судската одлука против една од Кина е најголемиот bitcoin размена претставува далекусежни последици во земјата на дигитални валута сектор.Минатиот јули 29, Кинески граѓански суд нареди на матичното друштво на bitcoin размена OKCoin, Lekuda, да се плати во врска со 2014 година случај Lekuda.Во својата тужба, тужениот Huachen Комерцијални и Трговија Co black jack pizza lakewood colorado.

Ltd.тврди дека ја изгубиле некои $1.8 милиони евра за измама, кој laundered на пари со купување на bitcoin, која потоа беше повлечена на сметка во Макао.Првичната одлука доделена Huachen Комерцијални 80 проценти од штети, но жалба намали износот за 40 проценти.Во своите обраќања надреден Heilongjiang Провинциски Повисоки Луѓе Суд извика OKCoin за неуспехот да се строго преглед на своите корисници "вистински идентитети." Судот рече лицето кое ограбени Huachen Комерцијални беше "во можност да поставите број на сметки на OKCOin користење на лажни документи за лична идентификација купат на интернет." Но, она што е дури и повеќе вознемирувачки е што судот посочи дека OKCoin.дон беше оперативен нелегално, тврдејќи дека Lekuda е дозволата не ја покривајте bitcoin размена страна на бизнисот.Владејачката нареди OKCoin да "се регистрирате на администрација за Индустрија и Трговија и се бизнис лиценца." Одлуката влијае само на OKCoin Кина-базирани OKCoin.един, и не Сингапур-регистрирани OKCoin.com, која е посебна бизнис.Сепак, владејачката несомнено ќе се стави други дигитални валута размена во Кина стража, особено со оглед на Кинеската влада веќе се обиделе да престанат bitcoin размена од вршење на директни преноси во и надвор од банките во 2014 година казино во лејк сити. Имаше индикации дека, сепак, дека Кинеската влада е одржување на чекор со времето.Во јуни, извештаи појавија дека Пекинг е изготвување на закон кој има за цел да се разгледа дигитални валути својства "речиси на исто ниво со физички и финансиски средства," што значи тие ќе бидат под надлежност на граѓанските права поврзани со имотот во целина минесота. Bitfinex нуди $3.5 M награда за bitcoin heist информации во Меѓувреме, Хонг Конг-базирани Bitfinex е извлекувајќи големите пиштоли за да го добиете во долниот дел на hack што предизвика да ја изгуби над $61 милиони вредност на bitcoin.Ако се потсетиме, на bitcoin размена беше принуден да престане тргување операции претходно овој месец, по откривање на нарушување на безбедноста во систем, што доведува до губење на 11,756 bitcoins казино во езерото шума ca. Bitfinex веќе е назад во бизнисот, но тоа не е запирање на размена од продолжувајќи ги своите пребарување на ум дека веќе вети дека ќе им даде далеку од 1.000 bitcoins наскоро.Кога ќе бидете прашани ако не беше распродажбата за украдени bitcoins, Bitfinex заедница директор Zane Tackett посочи дека наградата сума ќе биде околу $3.5 милиони евра казино во езерото каунти ca. "Пет проценти на наплата и за информации што води кон обновување (но не баунти ако не се обнови); ако повеќе лица да доведе до обновување, споделување на pro rata," Tackett пишува во одговорот на Reddit.Тековната bitcoin цена и трансакцијата за јачина на популарната дигитални валута со кои се тргува на $571.99 по bitcoin во понеделникот, со пазарот капа блиску до $9 милијарди и трговија обем на $15.82 милиони евра.Добиете најновите коцкање вести од Калвин Ayre.