што се победа раце во покер

acau БДП е зголемен за 9,1 проценти од година на година во вистински услови за целосна 2017 година, според официјалните податоци.Тоа беше прва таква годишен пораст од 2013 година, помогна со зголемување на извозот на услуги и инвестиции.aming услуги во Макао се вклучени во извозот при пресметување на градот БДП.Дека е во ред да се одрази на трошењето од страна на туристите во градот казина.acau е БДП перформанси трендови во последните години се совпадна со казино бруто игри приходи (GGR) трендови во градот, со што се потенцира важноста на игри на сектор за локалната економија.Игри на бизнис беше негативно да влијае на криза во GGR што започна во јуни 2014 година и продолжен за две години.nnual казино GGR во Макао објавено својот прв зголеми во 2017, по три последователни години на годишен пад: во 2016 година, GGR падна за 3,3 проценти, во 2015 година, тоа падна 34.3 проценти; и во 2014 година, GGR одби од 2.6 проценти од година на година.acau е БДП опадна за 1.2% во 2014 година; во 2015 година, тоа падна 21.6 проценти; и во 2016 година, тоа падна 0.9 проценти. што се победа раце во покер.