ние сме казино признаеме дека тоа

Велика БРИТАНИЈА Рекламирање Стандарди Орган (АС) има забранета реклама за коцкање совети сервис наречен Thebettingman.Огласот беше избрана на Instagram приказна на англиски ТВ личност Сем Gowland, кои се поставени на реалноста ТВ шоу Geordie Брег во 2011 година.На Instagram приказна, која беше виден на 2 јуни 2020 година, беше captioned со реклама за обложување совети услуга.Таа гласи: "ти реков употреба четвртокот ноќта ако у сакаше да се направи пари обложување човек е на пат напред за £25 ($33.23)! 12 победи излезе на 14 овој викенд и друг победник ова утро."Swiping на приказната зеде на корисниците да Thebettingman е веб-сајт, преку кои корисниците би можеле да се регистрирате за услугата.Жалителот тврди дека огласот не го направи јасно дека тоа беше маркетинг комуникација.На АС, исто така, рече дека верува ад предложи користење на tipsters беше еден начин за постигнување на финансиска стабилност.Огласот, исто така, избрана Gowland кој е на возраст под потребно да се промовира коцкање совети услуги.Во својата одбрана, Thebettingman и неговата матична компанија TBM Претпријатија рече дека тие не не праша Gowland да објавите приказна препорачува нивните услуги.Сепак, компаниите се согласи на пост треба да се вклучени етикетата за да се идентификуваат како реклама, во прилог да се "18+" и "коцка одговорно' hashtags.Како резултат на својата истрага, на АС има изјавено дека ад веќе не мора да се појави во форма пожали на. ние сме казино признаеме дека тоа.