куќата на забава

Paddy Power има затвори својата обложување продавници во Република Ирска само еден ден откако reopening, по Ирската влада потврди bookmakers се во можност да се отвори вратите до 29 јуни.Операторот првично ја повторил и во Англија и Ирска на 15 јуни, како на велика БРИТАНИЈА владата guidelines, кој даде се оди напред за сите продавници за да продолжите операции од тој датум во Англија.Конфузија во Ирска произлегува од неговата Влада овозможувајќи high street продавници да се отвори под социјално дистанцирање мерки, на 8 јуни, кој Ирското Bookmakers Асоцијација потврди минатата недела ќе се однесува на bookmakers.Сепак, во понеделникот, Ирската Влада појасни bookmakers не треба да се отвори до 29 јуни, како дел од фаза три од coronavirus заклучување релаксација мерки, кои ќе го видите reopening на хотели, ресторани и барови.Во соопштението, Paddy Power рече: "Во понеделникот, станавме свесни за еден Ирски Владата спецификација дека bookies треба да се отвори на 29 јуни.Оттука, ние ја одлуката да се затвори нашите Ирски продавници се додека не добиеме зелено светло за да оди напред."За време се, Paddy е продавници во Велс, Шкотска и Северна Ирска ќе остане затворена, но ние ќе ви ги ажурираат, како ситуација се развива.Сите отворени продавници се предмет на континуиран преглед."Тоа е, исто така, се изјасниле дека GVC е Ladbrokes куќи во Ирска исто така беа затворени на вторник, 24 часа по reopening. куќата на забава.