човекот умира во Graton казино

Australian Securities and Investments Commission (ASIC) најави дека тие ќе се бараат помош од една инвестициска банка или stockbroker да го продаде скоро 80 милиони акциите кои ги поседува во Donaco International Ltd.Ова доаѓа само неколку дена откако Австралиската Takeovers Панел блокиран продажба од речиси 10% од акциите на Овоштарник Капитал Партнери.Тоа е лош период за Donaco.Паѓаат приходите, огромна мултинационална правен спор, и сега е еден од својот најголем акционер сака надвор.Ова изгледа да се биде компанија која не може да преживее многу повеќе од овие видови на ситуации.Компанијата прво изгледаше како тие се случува да биде ѕвезда, како Donaco купи Ѕвезда Вегас во Poipet во 2015 година човекот умира во graton казино.

На $360 милиони набавка беше голема работа, со оглед на тоа дека Donaco е само во вредност од $120 милиони во времето.Голема грешка се појавува е дека компанијата лево Somboon Sukjaroenkraisri задолжен за водење Ѕвезда Вегас за две години, како што тој гарантира нив $60 милиони маргина на годишно ниво.На маркери беа исполнети, но цената на акциите на компанијата се чуваат паѓа.Додека работи Ѕвезда Вегас, Somboon уште одржува контрола на неговиот хотел од спротива на улицата од казино.Тој почна ставање игри сместување во хотелот, со тоа, во директна конкуренција против казино.Поранешниот Donaco извршен ДИРЕКТОР Џои Лим постави со Somboon е ѓаволиите, како што беше да се очекува дека Тајланд ќе ја легализира казино операции, и Somboon имаше голем број на добри конекции дека тој се чувствува би можело да помогне да се даде својата компанија на раб.На продолжување на договорот беше понудено да Somboon, но тој ќе обезбедува пад, се одлучува да се фокусира на неговото работење и неговата неодамна развиена казино.Ова доведе до голем пад во приходите на Ѕвезда Вегас, за кои операции имаат не rebounded.Во 2018, Лим се остави на отсуство и на крајот беше отстранет од својата позиција како извршен ДИРЕКТОР.Лим и неговиот брат подоцна ќе ги продадат своите акции во компанијата, а не долго после тоа, беше утврдено дека компанијата беше вклучен во голем тужба со група на поранешни партнери.Ова кулминираше во Donaco известување $88.4 милиони загубата на приходи во фискалната година 2018 човекот облози неговиот живот заштеди на рулет. Пред една недела, Donaco намера да го продаде 9.71% од своите акции за Овоштарник Капитал, но договорот беше squashed од Takeovers Панел.Иронично, тоа беше Лим кој е поднесена поплаките со агенцијата да се обидат да се запре на продажба, и тој беше успешна.Сега тоа е се изјасниле дека ASIC ќе се продаваат своите акции во компанијата.За ASIC, тоа изгледа како тие се скокање брод пред целото претпријатие тоне.Добиете најновите коцкање вести од Калвин Ayre човекот облози живот заштеди на рулет.