кога го прави јужна наведнуваат казино се отвори

orge Godinho е правен консултант и визитинг професор на Универзитетот во Макао, каде што тој учи игри закон и анти-перење пари закон.р Godinho држави – пишување на Универзитетот во Невада, Лас Вегас, службен Весник – дека меѓу грижи се недостатокот на информации од јавен карактер за било за спроведување на дејствијата преземени од страна на Игри Инспекција и Координација Биро (DICJ), на Макао владата одделение задолжени со надзор Macau е казино индустријата.р Godinho вели на бирото: "Додека DICJ е познат да се преземат соодветни активности во тоа не се направи своите наоди и мерките за спроведување се достапни на јавноста.Имено, не постои јавните податоци на прилагаат казни или лиценци откажани.Оваа информација ќе биде корисно да се оцени целокупното согласност на индустријата со анти-перење пари прописи и на ниво на влијание на спроведување на соодветноста барања." e наведува: "На полошо углед, поголема ќе биде и согледување на потребата за скапи проверки и истраги." e предлага подобрувања исто така, може да бидат направени во начинот на кој податоците се објавени за јавноста од страна на градот е Финансиски Разузнавачки Канцеларија, познат по своите португалски иницијали GIF.Владата канцеларија беше создадена во 2006 година со одговорност за борба против перењето пари и финансирањето на тероризмот.пронаоѓач Настава 2/2006, издадени од DICJ во ноември 2006 година, идентификација на казино патрони е потребна во случај на сомнителни трансакции и, исто така, во однос на сите трансакции над одредениот износ, кој во моментов стои во MOP500,000 (US$62,500).Таквите извештаи мора да бидат испратени прво да DICJ, која потоа го проследува случаи meriting понатамошна истрага да GIF.р Godinho вели дека иако Macau е "согледува на меѓународно ниво како се сериозно посветени на борбата против перење пари напори," на ограничени информации објавени на сомнителни трансакции извештаи значи "тоа е невозможно да се утврди кој [казино] пазарни сегменти се генерирање на извештаи и кои од нив не се..." e додава: "Има детални информации ќе биде корисно да се оцени како различните локални оператори се спроведуваат и во согласност со обврската да ги пријавувате сомнителни трансакции." Во моментов, тоа не е можно да се утврди колку извештаи поднесени од страна на игри промотори", тој додава.Последново се однесува до техничките име за DICJ-лиценцирани субјекти одговорни под Macau законот за координирање на вработувањето и кредит за финансирање на високо удели коцкари не се директно управувани од страна на казино.e вели: "Иако некои дела и казните се споменува директно во концесиски договори и во некои закони, и големи прекршувања може да предизвика rescission на концесија, за сите други прашања понатаму регулатива е потребно и што се очекува.Ова е одамна.Постојната состојба, е еден каде што владата нема средства за да ги казни ситни прекршоци." р Godinho анализа на Макао регулаторен систем, исто така обрнува внимание на развој на т.н "satellite казино" сектор, каде што луѓето никогаш не се советувате со овластен или scrutinised од страна на владата за соодветноста како игри оператори станаа директни инвеститори во игри операции кога го прави јужна наведнуваат казино се отвори. Други проблеми кои имаат потреба од внимание се добивка-споделување на договори од страна на партии кои што не биле предмет на соодветноста истраги може да биде во можност да се добие пристап до пазарот," тој држави индискиот казино во близина јасно езеро. Јасно е дека постојат голем број на казина, кои се управувани како заедничко вложување меѓу еден од под-концесија/концесија на сопствениците и една друга партија, како што е сопственик на хотелот.Исто така е јасно дека владата е во минатото овластен овие видови на договори, иако оваа практика беше запрен во 2008 година," вели Г-дин Godinho.e додава: "главниот проблем со овие договори е дека партијата кој го поседува хотелот не е предмет на соодветноста истрага, ниту, пак, е партија избрани преку јавен тендер.Ова е еден од главните регулаторни проблем кој се уште треба да се решат." индискиот казино во близина на chowchilla ca.