сребро гребен казино слободни роденден бафет

Во Висконсин, првата експанзија од оригиналниот хотел беше отворена во 2014 година, во четвртокот, на Potawatomi Hotel & Casino официјално скрши земјата на втората кула.$80 милиони евра за проектот ќе додадете 119 соби во Шумата Област Potawatomi Заедница во сопственост и управувани казино е капацитет, со својата соба смета вклучувајќи ги и хотел кули до 500 сребро гребен казино слободни роденден бафет.

На прес конференцијата беше домаќин во внатрешноста на една од хотел и казино е ресторани во четвртокот, Rodney Фергусон, Potawatomi Hotel & Casino извршен ДИРЕКТОР и emcee на постапката, рече, "Ова проширување одбележува уште еден пример на раст во Potawatomi е стапало тука во Милвоки.со е Menomonee Долина," според Милвоки.со Бизнис Весник.Фергусон додава, "Бидејќи отворањето на бинго сала на снежните ден во Март повеќе од 26 години, овој имот се зголеми и направи големо влијание во областа на забава, туризмот и економскиот развој во Милвоки.со и околниот регион." На 19-приказна хотел ќе наводно куќа дополнителен простор за состаноци и спа и ќе се зголеми големината на Menomonee Долина на имотот од 180,000 квадратни метри, што го прави Милвоки.со христово-најголемиот хотел, според BizTimes Милвоки.со.Милвоки.со Градоначалникот Том Берет, наводно, рече дека проширувањето е лесен еден за поддршка.Берет рече, "фактот дека ќе дојде кај нас и во суштината, дозволете ни да знам дека ова е нешто што требаше да се движи напред без град даночни долари и без потреба за било зони промени и било префрлено земјиште е музика во ушите на секој градоначалник." Тој рече: "Тоа го прави очигледно нешто што е многу остварливо и нешто што е многу важно," според Милвоки.со Бизнис Весник.Фергусон, во меѓувреме, истакна сопственикот посветеност на речиси 3,000 работници вработени со казино, 60 проценти од кого се, наводно, од различно потекло, која е претставена од страна на континуирана експанзија.Според новинска агенција, Фергусон, истакна дека на локалните и на малцинските вработување барање ќе биде во сила за нови кула е изградбата, каде се малцинство, сопственост, бизнис, ќе добиете најмалку 20 проценти од договорите и најмалку 25 проценти од оние кои работат на проширување на проектот ќе се Милвоки.со Каунти жители.На изведувач за изградба на втората кула е Gilbane Градење на Компанијата и пролет 2019 е, наводно, се наменети за хотелот е отворање. сребро гребен казино угостителство suite.