Harrah ' S казино сан диего

Пратениците во Tallahassee во средата го одобри најголемите племенски казино приходи-споделување на работа во Америка и го легализира спортско обложување во Флорида во процесот.Законодавната власт имаше вика на специјална седница да се разгледа од $2.5 милијарди договор, thrashed од последниот месец помеѓу Флорида Gov harrah ' s казино сан диего.

Рон DeSantis и моќен Seminole племе.На крајот, тоа беше удобно.Куќата гласаа 97-17 да го одобри компактен, која Сенатот имаше одобрени во понеделникот 38-1 ca. Неговото усвојување беше олеснето со фактот DeSantis одржа закана на вето над стотици законодавниот напори во државата $110 милијарди буџет Под условите на 30-годишна компактен, племето ќе се ексклузивност на мобилни спортско обложување, craps, и рулет, ниту еден од што претходно беа легални во Флорида.На Seminoles, исто така, ќе биде дозволено да се изгради три нови казина на својата резервација во Холивуд во југоисточна Флорида.Мобилни спортски обложувања ќе бидат достапни во текот на државата преку апликации управувани од страна на племето.Додека Seminoles се големите победници, тие се согласија да еден голем попуст.Тие официјално ќе ги повлечат своите приговор до државната 26 pari-mutuel racetracks, jai-alai frontons, и racinos нуди плеер-назначен игри.Овие се дизајнирани за да се мајмун игри како што се blackjack, над кои Seminoles одржа ексклузивност под условите на нивното претходно компактен.Така, новиот договор не само што го става во кревет повеќе од пет години на неуспешни преговори и правни битки помеѓу племе и државата, но тоа, исто така, sooths непријателствата меѓу племето и pari-mutuel места.Но правни пречки остане.Првиот, како и сите compacts помеѓу племе и на една држава, тоа мора да биде потпишан од страна на федералната влада, и постои шанса на feds може да објект.Компактниот тврди дека на спортски залог се "направени" да не каде што се наоѓа, но каде што е прифатен – во овој случај, од страна на сервери во сопственост на Seminoles на својата резервација.Но, сојузниот владејачката од 2016 година тврди дека залог е направен и каде се сместени и каде што е прифатена.Во меѓувреме, анти-коцкање групи се подготвуваат тужби што ние зборуваме.Тие ќе тврдат компактен прекршува Амандманот 3 казино tiel ван дер valk openingstijden. Амандман 3 беше уставниот амандман помина во 2018 дека бара избирачкиот одобрување на сите предложени казино коцкање експанзија во државата.Анти-коцкање campaigners ќе тврдат дека договорот ги крши овој амандман.Повторно, тоа е прашање од каде обложување се одвива.Тоа е во состојба на Флорида или на племето е суверена резервација?Друго прашање што заслужува надзор е дали спортско обложување е "казино коцкање," како што е наведено во Амандманот 3 казино tiel 24 uur отвори. Секако, тоа не беше казино коцкање кога Амандман 3 беше создаден, бидејќи спортски обложувања не постои во Флорида е казина во времето казино tiel van de valk. "Оваа борба е само почеток", рече Нема Казина Претседател Џон Sowinski во соопштението од средата кога не tesco ги отвори своите испорака слотови.

"Ние сме сториле за да се обезбеди волјата на народот, кои гласаа со 72 [проценти] убедлива за да ги даде на Флорида гласачи ексклузивно право да овластува казино коцкање во нашата држава, ќе биде почитуван." Повеќе Коцкање лек за сите држави проблеми?Давање политичари повеќе $$$$$$$ е како да се даваат на детето на сите бонбони им се допаѓа, без самоконтрола. кога не tesco отворена домашна испорака слотови.