казино билети Ni не Kuni

Италија е лиценциран спортски обложувања оператори се withering под пазарните угнетувачка даночен режим, според говорниците на неодамнешната семинар во Рим, организиран од страна на коцкање закон лекари DLA Пајпер.За да се илустрира оваа точка, лиценциран обложување оператори во присуство беше кажано дека Италија е онлајн спортски обложувања поминуваат падна од €168m во 2009 година за само €135m во 2013 година, а БРИТАНИЈА е позрел пазарот некако успеа да се зголеми сектор расходи од €489m да €776m во текот на истиот период.На главниот осомничен во Италија спортски обложувања пад е утврден данок на обложување промет, кој е поставен помеѓу 2% и 5% во зависност од бројот на можни исходи на поединецот облог.Универзитетот на Милан Марко Pilanzi покажа полошо случај сценарио на овој даночен режим преку италијански регулаторот AAMS' сопствени личности од септември 2012 година, кога нето се врати во Италија е лиценциран спортски обложувања оператори е –€1 милион, сепак, овие оператори се уште беа потребни за да анте до колективна €2.7 m даноци кон државата за месецот.Спортско обложување данок е сè повеќе и повеќе неповолен со оглед на тоа дека Италија има изјавено дека и размена обложување и виртуелни спортски обложувања оператори ќе се соочи со 20% данок на бруто игри приходи (GGR) кога компаниите како Betfair добие официјален знак за да ја отворите за бизнис следната година.Ова е традиционален фиксна-шансите обложување оператори прашуваат дали нивната веќе водат бизниси се за да се земе понатаму да се погоди како што punters истражуваат овие и други опции за да се добие повеќе bang за нивните обложување долар (или евра) казино билети ni не kuni. DLA Пајпер е Giulio Coraggio предложи една година на тест период во кој фиксна-шансите оператори ќе ја уживаат истата 20% GGR го оценувате како овие други фирми.Со оглед на paltry големината на онлајн спортски обложување на пазарот во споредба со Италија е земја-врз основа на VLT и забава со награди (AWP) гејминг машина операции, Coraggio верува switch не би стави сериозна дент во владата на даночните приходи.Тоа дури може да се подобри даночните приходи, бидејќи тоа ќе им овозможи спортски обложувања оператори за да понуди производ поконкурентни со тоа што на меѓународните оператори не се држи италијански лиценца, а со тоа проширување на базен на италијански punters подготвен да се обложи во рамките на законот.Добиете најновите коцкање вести од Калвин Ayre кога не tesco отвори нови испорака слотови.