мит блек џек тим броење метод

Крстарење и казино инвеститор Genting Хонгконг Ltd.е фрлање своите 2.19 проценти удел во крстарење оператор, норвешки Крстарење Линија Стопанства, Ltd мит блек џек тим броење метод. (NCLH) вредност на САД$270.1 милиони денари во нето приходот.Во откривање на Хонгконг Берза, Genting рече дека вкупно од 5 милиони акции ќе бидат за продажба на underwriter Морган Стенли.На продажба ќе биде направено преку Genting Хонг Конг е целосно во сопственост на подружница Ѕвезда NCLC Holdings Ltd.Како на среда, Genting Хонгконг е акции во NCLH имаше пазарна вредност од околу $275.4 милиони евра.Во меѓувреме, Genting Хонгконг престанаа да тргуваат на неговите акции во четвртокот во очекување на објавувањето во врска со divestment на неговите акции во Nasdaq-листата крстарење оператор.Врз основа на нивната првична проценка, Genting Хонгконг е очекуваат добивка од околу $57.4 милиони денари од продажба.По целата трансакција е завршена, Genting е удел во NCLH ќе биде намалена на 5.64 проценти.Компанијата рече дека приносите од фрлање "ќе се користи како општа работниот капитал и на капиталните расходи за групата и/или за финансирање на нови инвестиции, треба да соодветни можности да се појават." Тоа ќе се потсетиме дека Genting Хонгконг така, навести минатиот месец дека тоа е менувањето на својот фокус да Северна Азија како што тоа го направи основно оглас во Хонгконг bourse и излезете на Сингапур Берза.На Хонгконг оглас, според казино инвеститор, ќе се зголеми видливоста меѓу Северна Азија инвеститори и ликвидноста на своите акции.Ова е втор пат што Genting Хонгконг има divested акции во NCLH.Во август, Genting Хонг Конг паре на 3.29 проценти удел во NCLH за НАС$409.1 милиони евра, компанијата да снимате нето добивка од US$90.1 милиони евра.Лим Кок Thay, Genting Хонг Конг е претседател и извршен ДИРЕКТОР увери инвеститори минатиот месец дека го држи фирма е посветена на раст на Азиските крстарење пазарот.Тој додаде дека компанијата има за цел да ги фокусираат своите ресурси на своите деловни операции и да се насочат својата согласност обврски за да се задоволат растечките барања на Кинескиот пазар.Добиете најновите коцкање вести од Калвин Ayre кога не знаете дека имаат коцкање проблем.