блек џек Smokey Bbq Saus

Во Алабама Законодавната власт бележи flurry на активност во однос на коцкање законодавството на оваа недела.Четврток беше особено напорен ден како Сенатот комитетот слушнале сведоштво на две сметки во однос на државната лотарија.Покрај тоа, државата претставник поднесе неговиот втор сметка во три дена во однос на спортски обложувања.Една од причините за висината на законската регулатива може да биде недостаток на коцкање можности во државата.Во моментов, државата овозможува само pari-mutuel обложување на greyhounds и коњ тркачки, заедно со бинго.На Porach Крик на Индијците, исто така се кандидира три казина во државата, но ниту една понуда маса игри.Алабама останува еден од само пет држави кои не нудат лотарија, се приклучи Алјаска, Хаваи, Невада, и Јута.Сепак, две државата Сенаторите се спонзорирани записи со кои ќе се јавам за дополнување на државата, Уставот и дозволи за еден.Амандманот ќе бара од гласачите да го помине мерка на изборите.Државата Сен блек џек smokey bbq saus.

Џим McClendon (R-Springville) поднесе Сенатот Бил 130 минатиот месец.Неговата сметка ќе им овозможи на државната лотарија за да го користите видео терминали за таквите активности, како кено, iLottery, и multistate игри.Сепак, во законот се поднесени вторник од страна на државата Сен кога е голд коуст казино отворање. Грег Albritton (R-Опсег), неговиот предлог лотарија само ќе им овозможи на хартија ticketed игри лотарија кога е коцкање правна во калифорнија. McClendon предлог-законот се воспоставува 22 проценти бруто приходи данок на игри приходи.Тоа, исто така, проценките на лотарија ќе генерира $237 милиони денари на годишно ниво.Неговата сметка, исто така ќе ја отвори вратата за спортско обложување во државата, иако тоа ќе им овозможи на законодавната власт, за утврдување на даночната стапка за оние приходи Albritton проценките неговата лотарија предлог, Сенатот Бил 220, ќе генерира повеќе од $166 милиони денари секоја година.Почетна приносите од лотарија вратат во Алабама Доверба Фондот за речиси $184 милиони денари префрлени од тоа на државата е општ фонд во претходните години.По отплата, две фондови ќе почнат поделбата на приходите рамномерно.Сенатот Комитетот за Туризам слушнале сведоштво на двете сметки.На панел, сепак, не зеде гласаат за едните или на другите.Орелот Форум на Алабама, конзервативна на народот организација, им се спротивставува на двете сметки.Во интервјуто со Вести на Радио WLWI-СУМ во Монтгомери, Извршен Директор Беки Gerritson рече додека таа изгледа како лотарија ќе генерира многу пари, тоа не би се произведуваат голем број работни места и ќе се создадат поголеми зависност проблеми за државата да се обрати.Јас навистина се чувствувам дека негативи на лотарија носи навистина ги надминуваат добро е што тоа нема да го направите," Gerritson рече.Државата Rep кога е коцкање правна во колорадо. Џон Роџерс (D-Birmingham) поднесе две спортски обложувања записи во државата Куќа за оваа недела.Во вторникот, тој поднесе Куќа Бил 315 со кои ќе се создадат во Алабама Спортски Wagering Комисија.Роџерс' сметка, исто така ќе им овозможи на racetracks и bingos во состојба да го прифати спортски облози.Тоа, исто така, ќе им овозможи за мобилни апликации.Државата ќе соберат 10 проценти данок на прилагоди бруто приходи.Во четвртокот, Роџерс поднесена на друг бил, Куќа, бил 358, што ќе им овозможи на Алабама градови да помине прописи се легализира обложување на професионална, катедралната и аматерски настани.Ниту на Роџерс записи е земен на распит од Куќа комитет.Роџерс' записи сега значи постојат 25 држави во земјата во моментов со активно обложување спортски законодавство.Осум членки во моментов тоа го дозволуваат, додека законодавство е донесен во три други држави. кога е коцкање случува да се отвори.