како да се игра покер и

Имаше 1,546 сомнителни трансакции извештаи (STRs) во врска со гејминг сектор во Макао, бројка што претставува 24% зголемување во однос на пред-годишен период, според градот Финансиската Интелигенција за Статистика.Во меѓувреме, имаше 2,321 STRs кои се однесуваат на финансиските зделки како целина во Макао за 2016 година, а 28.4% зголемување од претходната година.Игри поврзани со STRs изнесува околу 66% од тие поднесоци.Покрај тоа, Макао финансиски сектор поднесени 696 сомнителни трансакции извештаи за разузнавачките канцеларија во текот на 2016 година, до 38.3% во однос на бројот во 2015 година како да се игра покер и.

Канцеларијата, исто така, доби 79 STRs од други институции што се состоеше главно од трговци на високи вредности производи.Макао гејминг регулаторот минатата година опширно, ревидиран во анти-перење пари правила за сектор, но се чуваат на прагот на собата за казина да извештајот "големи" трансакции во MOP500,000 (US$62,000).Новите правила се донесени на 13 Мај, 2016 година како да се игра покер чипови. Сепак, U како да се игра holdem poker. С стејт Департментот има постојано вика за Макао да се намали голема сума трансакција известување прагот на MOP500,да 000 еквивалент на US$3,000 "да го донесе во согласност со меѓународните стандарди". правила за на мексиканската пот покер.