кога тие ќе се отвори слот машина во бар

Австралија Сенат донесе движење во средата да се испита плен кутија системи во видео игри, и по една студија покажа дека плен кутии во 10 од 22 игри тестирани може да се смета за психички слични на коцкање.Плен кутии се откупи случаен награда систем во видео игри; тие може да се купат со во-игра валути (пари, злато, клучеви итн.) и во повеќето случаи со вистински светски пари.Предлогот беше предложен од страна на Зелените Сенаторот Јордан Стил-Џон и поддржани од страна на целиот Сенат, што значи нема потреба за расправа или Сенатот на гласање.Предлогот, кој беше доставен до видео игра вести сајт Kotaku, подвлекува две особено точки на интерес.Првото е дали купување на среќа-базирани предмети, во комбинација со способноста да се monetise овие предмети на трети лица платформи, претставува еден вид на коцкање.Втората точка на грижа вклучува и адекватноста на заштита на потрошувачите и регулаторната рамка на во-игра микро трансакции за шанса-врз основа на предмети, вклучувајќи и меѓународни споредби, возраст барања и откривање на шансите.На животната Средина и Комуникации Референци Комитет ќе спроведе истрагата, со Сенаторот Стил-Јордан како стол.Наодите се должи да биде објавен во септември."Имам значителна загриженост во врска со соодветноста на сегашните заштита на потрошувачите и регулаторната рамка за monetised игра механика, особено кога знаеме дека тие се достапни за деца," Сенатор Стил-Јован се вели во соопштението."Влијанието на коцкање на животот на луѓето е таква што ние не можат да си дозволат да остане тивок во врска со ова прашање." кога тие ќе се отвори слот машина во бар.