Xcite центар на Parx казино Bensalem Pa

Оваа година сезона би можеле да бидат многу помалку празнична за стотици одморалиште работници во Лас Вегас Долина кои се соочуваат потенцијалните отпуштања во декември, според огласите се објавуваат во понеделник.Игри и Рекреација Својства inc xcite центар на parx казино bensalem pa. (GLPI) и Националните Пен Игри управувана М Одморалиште Спа Казино, наводно, се предвидува поставување на надвор 236 на своите вработени од декември 21 преку две недели по, додека Tropicana Лас Вегас изразени во забележите дека тоа планира да го пауза 132 од своите работници во текот на две недели, почетокот на декември 23, според Лас Вегас Преглед-Весник.Порано cutbacks: Порано овој месец, на Tropicana даде известување до 828 работниците дека тие ќе бидат трајно отпуштени почетокот четврток, Октомври се создаде термин слотови во google календар. Според локалните извори, писмо (во времето) на Невада Одделот за Вработување, Обука и Рехабилитација напишани од страна на Мајк Thoma, VP/Привремена Генерален Менаџер за Tropicana Лас Вегас, изјави.. се создаде zynga покер сметка.
"Овие отпуштања во Tropicana Лас Вегас, Inc.се несреќно резултат на COVID-19 поврзани со бизнис околности кои беа одеднаш, драматични и надвор од нашата контрола.Влијанието на нашиот бизнис не беше разумно блиска до сега." "Овие значајни влече на нашиот бизнис, најверојатно, ќе продолжи и во догледна иднина", додава Thoma.Очигледно, Tropicana веќе се известени државата 661 отпуштања пред дополнителни 167 отпуштања беа tacked на се создаде термин отвори во outlook. MGM поштеден: Во прилог на планираните декември отпуштања од работа, 180 вработени во Парк Театар и 164 работници во MGM Grand Градина Арена исто така се соочуваат со отпуштања од работа, според известувања поднесена во рамките на Работник на Вредноста и Преквалификација за Известување Акт од страна на услуга corporation Aramark.Според Преглед-Весник, немаше никакво споменување на денот во огласите, меѓутоа, MGM Места Меѓународни портпаролот рече дека не вработени на MGM се погодени.Во 1988 U најблиската казино на панама сити флорида. законот за работни односи (Работник на Вредноста и Преквалификација за Известување Акт), помага да се обезбеди вработени имаат претходно известување во случаи на затворања и масовните отпуштања на големи компании, така што тие имаат време да најдат работа на друго место.Невада вработување пејзаж: Во септември, Невада додаде 3,400 работни места, според Одделот за Вработување, Обука и Рехабилитација, но од исто време претходната година, бројот на работни места е намален за 127,000 најблиската казино во париз тексас. Во меѓувреме, стапката на невработеност во Sliver Држава во септември беше 12.6 проценти, на 8,9 проценти издува минатата година.Според новинска агенција, околу 13.2% од Невада работна сила беше невработени во август..