најдобри места за јадење во близина на Harrah ' S казино

Penn National Игри ќе почнат да се вртат во близина на нејзиниот недвижности стопанства во посебна јавното претпријатие овој месец, казино оператор и сопственик на М Одморалиште кажано инвеститори минатата недела.Под план одобрен од страна на друштвото, одборот на директори, Penn National акционерите ќе добијат еден споделување на заеднички акции во недвижности вложувања доверба еднаков на секој споделување на заеднички акции се одржа во казино оператор како на Октомври најдобри места за јадење во близина на harrah ' s казино. 16, рекорд датум за spinoff.Дистрибуцијата ќе бидат направени Ноември најдобри места за јадење во близина на казино greektown. Penn National ќе продолжи да бидат наведени на Nasdaq под симболот ПЕН.Недвижниот имот на компанијата, Игри и Рекреација Својства Inc., ќе се тргува на Nasdaq под симболот GLPI. Penn National објави планови за недвижен имот и инвестиции доверба минатата година.Компанијата е стекнување одобренија од државните регулаторни агенции за концептот многу на оваа година ну не kuni казино награди.

Penn National рече дека само останатите одобрување тоа е на чекање на било од Индијана Игри Комисија.Невада игри органи потпишан на идејата во јули.Според планот, Penn National ќе посебна 21 на компанијата 29 казина и racetracks во недвижности вложувања и доверба, често се нарекува како REIT.М Одморалиште ќе биде дел од spinoff.На REIT, исто така, ќе преземе сопственост на две под-изградба тркачката патека казина во Охајо. REITs, според законот, не плаќаат федералниот данок.Со недвижен имот, примарниот извор на приход, REITs се потребни за да се дистрибуираат најмалку 90 проценти од нивните даночни приходи за акционерите.Игри и Рекреација Својства ќе закуп назад кон Penn National 19 од казина, вклучувајќи М Одморалиште.На REIT ќе посредува и да работат, преку оданочуваат REIT подружници, казина во Батон Руж, La., и Perryville, Md.Велс Фарго Хартии од вредност игри аналитичар Камерон McKnight рече на парични текови за Penn National ќе се промени, бидејќи компанијата е успех ќе биде врзана за целокупниот пазар основи. "Сепак, (Пен) треба да биде доста голем оператор со материјал за слободни парични-проток на генерација и потенцијал за раст преку помали стекнувања и управување со договори," McKnight кажано инвеститори ну не kuni казино rip соба. Penn National кажано инвеститори тоа ги очекува првиот GLPI дивиденда да биде прогласен во јануари и вкупно околу $1.05 милијарди долари, или $11.92 по акција од GLPI заеднички акции.Компанијата очекува да плати дивиденда, како комбинација на паричните средства и GLPI заеднички акции. McKnight проценува GLPI добиваат годишна дивиденда ќе биде $2 по акција ну не kuni казино s ранг награди. "Ние веруваме тргување во GLPI може да биде малку и сам во блиска но се очекува тоа да се нормализира околу јануари," McKnight рече.Во понеделникот, Moody ' s Инвеститори Услуга даде Penn National предложен од $1.25 милијарди договор за кредит и $300 милиони евра во нов долг стабилен рејтинг, велејќи outlook рефлектира очекување дека казино оператор ќе ги користи паричните текови за да го отплати долгот "и над" кредитот е закажаниот термин ну не kuni казино ранг s. "Стабилна оценка outlook, исто така, смета дека долгорочната природа на господарот закуп договор помеѓу Пен и Националната и GLPI," Мудис рече на 15-годишен договор кој вклучува четири продолжување опции. slotwolf казино без депозит бонус.