покер што удира што табелата

Државната лотарија на Масачусетс се заинтересирани за проширување на нивните придонеси да се вклучат онлајн продажба на билети, друштвени игри, па дури и dabbling во дневниот фантазија спортски обложувања.Претходно оваа недела, Масачусетс Лотарија Комисија за прашања на барање на формален начин на примање информации од технологија партнери.Овие потенцијални партнери можат да достават предлози за 'ILottery Систем" кој ќе понуди онлајн игри на среќа, како и DFS и социјални игри опции.Дебора Голдберг е евнухот на државата кој што е наведено во минатото и дека на Лотарија е премногу потпираат на кено и нула билет игри.Овие игри сметка за колку што е 87% од лотарија на продажбата.Сепак, овие игри не се привлекување на помладата публика, која Голдберг се чувствува треба да се случи.Иднината на конкуренцијата од новите казино проекти на државата, исто така може да му наштети на лотарија кога три места отворени во текот на следните неколку години.Назад во ноември, Мајкл Sweeney, Извршниот Директор на Лотарија, извика DFS како најголема закана за иднината на лотарија.Претходно оваа недела, Sweeney изјавил дека проширувањето на Лотарија предлагање DFS и дополнителни онлајн игри опции ќе бара државните законодавци да го одобри игри.Државата, исто така, ќе треба да се разгледа на мало партнери на лотарија.На трговците на мало може да не биде многу возбуден за онлајн конкуренција и како таа може да влијае врз нивната продажба на билети.Поради ова, на лотарија е во потрага по информации за специфични системи со кои ќе се овозможи крст-pollination помеѓу онлајн апликации и физички мало простор. покер што удира што табелата.