ќе банкротира затоа што на коцкање

acau е казино индустријата започна септември со позитивна бруто игри приходи (GGR) перформанси, објавување на своите најдобри недела во повеќе од три месеци, според неофицијални индустрија се враќа цитирани од страна на неколку аналитичари покривање на игри сектор.Резултатите беа помогна со продолжен празничен период во Кина, аналитичари рече.
Нашата индустрија канал проверки укажуваат Macau GGR за месец преку 6 септември беше MOP4.1 милијарди [US$514 милиони евра]", рече еден извештај објавен во понеделник од Sanford В ќе банкротира затоа што на коцкање. Bernstein Ltd во Хонг Конг.nalysts Vitaly Umansky, Симон Zhang и Бо Вен изјави: "Минатата недела просечната дневна приход (ADR) беше MOP683 милиони, околу 14 проценти повисоки во споредба со август е ADR на MOP601 милиони евра.Тоа е најмногу стабилна недела од крајот на Мај 2015 година." ased на податоци за првите шест денови на септември, аналитичарот Дејвид Bain од Sterne Agee CRT прогноза дека Macau ќе ги објави една година-за-година GGR намалување од 29% на 35% за целиот месец.Градот снимен GGR на MOP25.6 милијарди долари во септември 2014 година ќе банкротира поради коцкање. e додаде: "Ние очекуваме крајот на септември GGR на ниво надвор во Златна Недела (Национален Ден) Празник почетокот на октомври 1.. ќе казино за прв пат reddit. Раните индикации/проверки за октомври 1 до 7 Златни Недела Празник се цврсти, главно воден од маса хотелски резервации." Вториот беше упатување на одмор период придружни Кина национален ден на 1 октомври како да се отстрани партија покер.

apanese брокерски Номура изјави во вторникот се напомене дека, "со Macau акции надолу над 20 проценти во изминатите три недели, ние веруваме дека пазарот има overreacted на потенцијалниот негативен ефект од забавување на Кина макро [економија] и renminbi амортизација." Тоа се препорачува инвеститори да се концентрира на повеќе одбранбени Macau имиња, имено Песоци Кина Ltd, моментално оценето од страна на Номура како 'купи'. како да се отстрани коцкање сајтови.