бесплатни сад слотови без депозит

aundering пари од коцкање во Макао junket соби ќе биде еден од најскапите начини за Кинески граѓани да добие пари надвор од Кина, се вели во извештајот од брокерски Sanford В бесплатни сад слотови без депозит.

Bernstein бесплатни vpn за онлајн покер. Ние мислиме дека одеднаш бегаат[ing] на капиталот што би издувните Кина девизните резерви е малку веројатно," изјави девет силен тим на аналитичари, предводена од страна на брокерски е стратег Мајкл Паркер и вклучувајќи виш аналитичар Vitaly Umansky. Со оглед на бројот на канали, ние веруваме дека валута тековен е повеќе во функција на расположение од можност", се вели авторите.fter се напомене дека копното Кинески граѓани се поединечно ограничувајќи се на пренесување еквивалент на US$50,000 во девизи во текот на годината, каде што се проценува дека цената ќе биде околу 1.3 проценти на директорот, брокерски вели дека помалку од лично криумчарење на пари преку границата – кој тој го опишува како да има "вистинска цена, но [се] ограничен со големината и ризик на конфискација" – најважната канал е "меч-одлуки" од подземни банки.пронаоѓач овие аранжмани, валута трговци се идентификуваат поединци со renminbi во Кина кои сакаат да конвертирате дека renminbi во странска валута и да ја преместите надвор од Кина и лица со странска валута надвор од Кина кои сакаат да конвертирате дека странска валута во renminbi во Кина.т другиот крај од скалата, што сугерира извештајот, се движат пари од страна на перење тоа преку казино VIP игра е "премногу" скапи. Според нашата проценка, секој [Х како да се обложи во покер чипови.

К.] долар предвидено од страна на junket да играчот е валани 5 пати до 7 пати на казино табела (во многу случаи, дури и повеќе).Се очекува загуба во baccarat игра врз основа на овој возен повеќе (и факторинг во играч комисии) може да биде околу 12 проценти на 22 проценти-плус на купи-во главница," тие се додаде. Ние веруваме junkets се прилично премногу скапи средства за трансфер на пари надвор од Кина, во однос на други алтернативи на располагање, и ние не веруваме дека тоа го прави економска смисла да се користи казино junkets да трансфер на пари надвор од Кина", рече Sanford Bernstein.onetheless една неодамнешна студија во Макао junket сектор од страна на академици од Градот Универзитетот во Хонг Конг сугерираше дека во случаи каде коцкање средства се добиени illicitly – вклучително и од страна на корупцијата – тогаш перење преку коцкање во ВИП соби може да се смета остварлива опција.Тоа е опција што изгледа повеќе ризично, со оглед на извештаите на зголемен надзор на сегмент како дел на Кина антикорупциска кампања, според инвестиции аналитичарите како да се обложи craps поле. Пазарите се ефикасни – најголем обем на пари е веројатно да се оди преку најевтин канал.Откако дека каналот е исцрпен, на пазарот ќе се движи," истакна автори. како да се обложи craps коцки.