сонот на победа на пари на слот машина

Underscoring на нерамна закрепнување на најголемата светска игри центар, Морган Стенли проценки првата четвртина заработка пред камати, оданочување, амортизација (EBITDA) за Макао concessionaires slumped, додека бруто игри приходи (GGR) е зголемен.НИ инвеститори ќе добиете чувство за тоа како Macau е раст од coronavirus пандемија е да продолжите подоцна овој месец, кога Лас Вегас Песоци (NYSE:LVS) чекори во заработка религиозни.Сопственикот на пет интегрирани места таму, LVS е најголем оператор во специјалниот административен регион (SAR).Морган Стенли проекти во комбинација EBITDA на $181 милиони евра за Макао оператори во првите три месеци од оваа година.Ова е 23-проценти пониска од четвртиот квартал 2020 година поради seasonality (послаба мало, хотел, а на храна и пијалаци приходи секвенцијално) и повисоки оперативни расходи квартал во квартал, како резултат на нерамна обновување во првиот квартал 2021", рече тим на аналитичарите од банката.Тие прогноза агрегат GGR на $2.95 милијарди долари за јануари-Март период, како одраз на интензитет пресметани во последните два месеца на кварталот.Ако тој број е на марко, тоа е 22.5 проценти од година-over-година опаѓа, но 8.3 проценти скокаат на последователни основа.Веројатно мерење на игри компании " првиот квартал резултати во Макао се уште-млака нивоа на визитација од страна на ВИП коцкари.Тоа значи маса и премиум маса играчи се прави кревање на тешки предмети за операторите' врвот и на дното линии.Но, меѓу concessionaires, не е единството на тој тренд.На пример, Галакси Забава и LVS својства се фаворизира меѓу маса играчи на пазарот, додека Meclo Летувалишта и Дин Macau места се знае за привлекување на високо-крај муштерии.Аналитичарите претходно рече дека тоа ќе биде на маса и премиум маса сегменти да се носат ден за Макао, додека прекуграничен трансфер на пари и патување ограничувања леснотија сонот на победа на пари на слот машина. "Многу компании имаат нагласено дека [GGR] растот главно се должи на маса, особено премиум маса, и дека ВИП остана слабите", рече Морган Стенли аналитичарите.Тие се процени првата четвртина VIP приходи натопена три проценти во Макао, додека масовната пазар за продажба surged 11 проценти.Со некои marquee настани уште да дојде на оваа година, вклучувајќи Може да Ден Златна Недела прослави, Макао е раст се надева висат на олеснување патување ограничувања.Креаторите на политиката на копното, играат важна улога во таа равенка, особено кога станува збор за изработка на индивидуални посети шема (IVS) виза спроведувањето на процесот поефикасен.Во коментарите дадени за време на прашање и одговор седница на Макао Законодавно Собрание, Главен Извршен Хо Iat Сенг рече дека неговата влада работи со Пекинг на планови за вакцинација признавање систем кој ќе овозможи зголемување на патување меѓу копното и SAR.Локалната самоуправа е поттикнување на жителите да се вакцинираат.Почнувајќи од денес, само 20,000 на 683,000 локалните жители се земени две дози на COVID-19 терапија. сон рулет јо каи види.